51 1234
發新話題

[老派潮槍] 朱香港AUG GBB開箱

[老派潮槍] 朱香港AUG GBB開箱

話說前排有折就係入貨好日子, GBB百花齊放年代當然唔可以淨玩一款咁悶 ,
以前至今各廠便推出AK,G36,MP5,MP7,SCAR,M14,P90,417,S25等等經典同熱門槍型滿足各粉絲

今次要講到比較冷門就係犢牛式Bullpup型號了, 以往GBBR有出過L85,Tar21,HTS-14,而AUG應該係第四支
亦係犢牛式中外型設計夠科幻有型之一,個人觀感就算2016年睇返真鐵1978年既設計都完全唔覺過時,配魚骨聖誕樹版仍潮得起,
以當年設計應該屬外星科幻. 喜好關係所以出左GBB都要入支儲款, 就簡略開箱分享一下心得

槍身表面質感唔錯, 鏡清實淨整體唔錯, 如果做返像真刻字& 中身&前節做隻亮黑色就最好 ,

槍身為黑色, 有個隻墨綠?太空灰?OD?唔知個隻叫乜色?  既槍身顏色選擇就更好

中身&前節睇似鋁件,AUGA2中身可替換,可以用經典鏡可以更換魚骨型算係百撘之選,當然原本係鋼管就更理想
(有出補品唔洗擔心既...)

全開膛.... 各位等左咁多年就係為呢刻...

彈夾外表深色唔透明,為塑料造功好唔重,載彈36? 說明書講唔好入超過36, 咁當佢35飛一般落場尚算中等載彈量
如有淺色版彈夾多一個選擇都幾好,但今次夾造價唔平見過最平都要450, 希望未來會回落...

叉氣時間唔同M4,官方建議3~4秒,照做OK

內構方面因主要收藏就費事拆花佢,隨便貼張相參考下 ,
照透路消息都係鋼火控,塑料飛機,非鋼料煲(估計同AK一樣煲料),亦係像真拆解

----------------------------分隔線-------------------------------

後記:
大家最關心氣化爽度方面, 以我玩過佢AK同M4, 原裝計仍唯持以往水準一雞清無問題,
叉氣時間3~4秒其實啱啱好打哂35飛左右夾已經冇乜氣淨

此槍重心會有D前輕後重(可能係鋁管關係),換鋼既話應該會平衡D ,同埋Bullpup夾放係後面就要熟習使用了,

槍身短內管長就係Bullpup優點,第二個好處玩具黎講就緊係比較獨特型D啦

暫時無乜顯眼野我估之後都無乜特別 , 其它型號或配件可以先睇下先,

大至係咁多 多謝收看

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 原創內容 11-9-2016 14:32
  • gtoray 金錢 +30 原創內容 11-9-2016 14:32

3 個讚好! TOP

補返條試槍片先, 唔記得講,AUG扣半雞就單發,扣到盡就連發, 都算係幾特別既設計,

https://www.youtube.com/watch?v=mp3je5knHOU&feature=youtu.be
未來唔知有冇廠出FAMAS,95式GBB? 滿足下各Bullpup粉絲啦? 值得期待

早晨!多謝樓主的分享,正如樓主所說,有廠出FAMAS,95式GBB就好了

早晨 ,分享就是美德開心share
而家D廠係咁出新玩具作為玩家只有

多謝分享.
FBC1

謝分享
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

多謝各位巴打支持 , 新玩具新體驗,希望人人有心水新意玩,各廠繼續推出好物帶比大家爽爽體驗, 繼續捱面包坐等陸續新玩具

可否影多啲個receiver相來看看有幾真!

引用:
原帖由 rho837 於 11-9-2016 16:57 發表
可否影多啲個receiver相來看看有幾真!
無問題. 但得難鬼電話影相師兄唔好見怪

Thx.

扣半雞難唔難扣?以前支Marui AUG扣半雞好鬼辛苦。
引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 10:27 發表
補返條試槍片先, 唔記得講,AUG扣半雞就單發,扣到盡就連發, 都算係幾特別既設計,

https://www.youtube.com/watch?v=mp3je5knHOU&feature=youtu.be
未來唔知有冇廠出FAMAS,95式GBB? 滿足下各Bullpup粉絲啦 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 rho837 於 11-9-2016 22:17 發表
Thx.
有興趣入支玩

回覆 11# 的帖子

好易扣半雞,如果將選擇制較去中間就淨單發

呢支鎗好怪,未出就好多人市又好多人期待甘樣.....
但出左就無人提

引用:
原帖由 RCman 於 12-9-2016 09:23 發表
呢支鎗好怪,未出就好多人市又好多人期待甘樣.....
但出左就無人提
始終犢牛式唔係大眾喜好 , 我覺得可能現代流行DD,SAI,MEGA個類潮骨款,經典版40年歷史未必合現代人口味所以少人討論
做A3個隻潮款可以做聖誕樹應該多D人玩? 同埋價錢都有關係掛如果冇85折都要3K膠身鋁管450一夾...
未來如果出A2魚骨版扣反支鏡成本賣平D應該多左吸引力

51 1234
發新話題