發新話題

[老派潮槍] 朱香港AUG GBB開箱

引用:
原帖由 loveless 於 12-9-2016 21:38 發表

條link去唔到o架
無D咁既事~

回覆 26# 的帖子

金屬做焗油做返亮黑都OK,膠件就...
but唔好放毒

引用:
原帖由 gtoray 於 12-9-2016 21:58 發表

無D咁既事~
中秋節快樂

師兄支槍乜力水

回覆 34# 的帖子

冇測速機係身,0.2珠穿底中只係打凹底邊估計1.4~1.5左右了
用0.3珠預返加0.2力

引用:
原帖由 gainax 於 16-9-2016 00:51 發表
冇測速機係身,0.2珠穿底中只係打凹底邊估計1.4~1.5左右了

用0.3珠預返加0.2力
1j版嗎

回覆 36# 的帖子

Aug有1J版飛機,但M4個隻號稱1J?飛機實際用6.03 363mm管都有1.4~1.5,所以AUG個隻未玩過就唔清楚係咪真係做到1J了

引用:
原帖由 gainax 於 16-9-2016 01:06 發表
Aug有1J版飛機,但M4個隻號稱1J?飛機實際用6.03 363mm管都
有1.4~1.5,所以AUG個隻未玩過就唔清楚係咪真係做到1J了
Thanks

睇返14f資料寫
原版
400-430 FPS w/ 0.2g BBs and Top Gas

1J版  
300-330 FPS w/ 0.2g BBs and Top Gas

應該差唔多準了, 差異可能關於氣體氣温同本體差異

想問係咪不能用M4匣?

回覆 40# 的帖子

彈夾扣固定結構唔同照睇冇機會改用到M4夾
買多兩夾落場管長當支狙用都值得

帥氣

謝謝師兄分享,AUG真的是一枝很獨特的槍款,也十分期待綠色軍用板及不同的型號!

請問有無人試過原裝打134氣,表現如何?

引用:
原帖由 gainax 於 16-9-2016 01:06 發表
Aug有1J版飛機,但M4個隻號稱1J?飛機實際用6.03 363mm管都有1.4~1.5,所以AUG個隻未玩過就唔清楚係咪真係做到1J了
真係要睇長度同溫度WOR~
以前支G5用1J飛機行300MM 6.03 0.2G, 真係做到室內1J~
M4試過14.5"槍1J飛機6.01 0.3G室外打就1.4左右...

發新話題