發新話題

[VFC] Cybergun(VFC) M4 RIS

引用:
原帖由 gainax 於 23-9-2016 22:46 發表

台灣有玩家up過唔少細微野改左版,近15版同16都唔夾,將來有件打爛唔知升級定買過支好
反而14,15版叫比較近似通用性較高,我支15版入新vmag 打到尾2個發有時會jam
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 16# 的帖子

我15版入vmag都係會Jam , 覺得係槍身有改動過影響,
而家就係唔知未來等鍛身散入過身定等換返16個身就算,不過暫時無爛件就唔搞咁多最多唔用vmag。。

另外vmag不是膠身,別被騙了

引用:
原帖由 gainax 於 24-9-2016 01:32 發表
我15版入vmag都係會Jam , 覺得係槍身有改動過影響,
而家就係唔知未來等鍛身散入過身定等換返16個身就算,不過暫時無爛件就唔搞咁多最多唔用vmag。。
我未必再入V記M4/416類。。。我怕有17,18,19版。。。

最多入埋G36。。。

宜家想跳坑去馬記M4。。。

依家買槍都搞到好似買iphone咁
v記咁出法真係玩死上一代用家

回覆 19# 的帖子

馬記個支包埋施啦曲性能又極好,又唔需要改版,基本冇得唔入支玩
如果而家手上只可以留返一支M4GBB,我都會簡馬記,原因唔係其他做得唔滿意,而係驚一陣又有新版大改動相容性疑慮,馬記就肯定十年不變,想佢有D地方改好D都幾難

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-9-2016 02:39 發表
15版同16版主要分別只係個身已經算好有得升級
14,12,10個D版冇神奇夾同Hopup內件尾通都有分別基本上買過支可能平過升級 如果一早買左舊版咁真係企係度,
不如v記搞過優惠價比舊玩家升級好過

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-9-2016 02:39 發表
其實忍到手15版先開始入既

應該可以等到出左鍛身版先再諗

起碼15/16版正正常常冇獲氣

鍛身版照情況睇...應該都17年既事

仲有可能第一水有問題...攪到18版先修正好晒

到時換槍OR升級都有晒充分理由

請問樓主所講15版M4匣,是不是416神奇匣?
Thank you^^

回覆 23# 的帖子

到時18年版既第一水可能有小問題,等18年既第二水先入手,無限循環...haha

引用:
原帖由 Kin1013 於 24-9-2016 11:47 發表
請問樓主所講15版M4匣,是不是416神奇匣?
Thank you^^
現在街賣的V記M4/416匣

不如出返神奇版Gi夾 , 老老實實軍版仲用三角準星同KAC骨插PMAG/416唔襯...

我想問呢
我玩fd果支時無拉bolt入匣會頂起左條firepin, 跟住一定要退匣拆開上下身㩒住hammer隔離個勾推番個firepin去後面先可以開到槍,係咪正常?
如果咁係正常,步驟一錯都幾麻煩 一定要拉左bolt先入匣

引用:
原帖由 AnakinLam 於 25-9-2016 00:50 發表
我想問呢
我玩fd果支時無拉bolt入匣會頂起左條firepin, 跟住一定要退匣拆開上下身㩒住hammer隔離個勾推番個firepin去後面先可以開到槍,係咪正常?
如果咁係正常,步驟一錯都幾麻煩 一定要 ...
補充,正常應該,valve 頂起pin, 而pin係二段式,拉bolt ,首先bolt 會壓低hammer,fire pin 縮入第一段,bolt 再行後D再壓低切氣片再縮後第二段,sorry 誤解你留言照計應該正常,但如果一定要拆上下身歐fire pin 先打到就一定fire pin set 有問題了

引用:
原帖由 AnakinLam 於 25-9-2016 00:50 發表
我想問呢
我玩fd果支時無拉bolt入匣會頂起左條firepin, 跟住一定要退匣拆開上下身㩒住hammer隔離個勾推番個firepin去後面先可以開到槍係咪正常
如果咁係正常,步驟一錯都幾麻煩 一定要 ...
正常, vfc 改良左wa 系統槍, 如果條推針唔比哇佬頂起, 咁插果下會即刻噴氣

正常你只需要拉一拉bolt, 完成上鏜動作, 條撞針自然會去番擊發位置

如果上面個方法唔成功咁, 咁唔排除出廠果陣佢可能裝錯左野/少左野, 唔夠滑油

我生得聰明得罪你咩!!!

發新話題