發新話題

Dominator DM870 開箱

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 loveless 於 7-10-2016 13:52 發表

我諗問10個有11個會答APX系統殼煩但好feel得多..
庇護工場式上彈

引用:
原帖由 loveless 於 7-10-2016 13:52 發表

我諗問10個有11個會答APX系統殼煩但好feel得多..
所以十一月左右出新彈....

回覆 59# 的帖子

我會簡實用性行先畢竟係玩具...

引用:
原帖由 gainax 於 7-10-2016 13:37 發表
我見講殼叉topgas得一米力有D驚, 原來係計冇內管直接打咁得一米射程好正常
之前唔係話DM870 D殼打TOPgas?會出多個殼專打co2? 而家原裝殼For co2? 好混亂
補充返少少資料先
原槍跟的紅色cnc彈係比co2用only,
因為14樓怒人甲兄問可否用topgas所以我先試下je.
得出答案就係射程只得1米左右 (co2彈入topgas, 3粒bb)

預定的買家會送多兩粒topgas彈, 但要月中先有貨
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 7-10-2016 13:58 發表

所以十一月左右出新彈....
o個o個都係o甘講既?.. 新管新殼...o甘揾呀水買第一水呀?

回覆 60# 的帖子

個種叉氣組裝粒殼已經費時,再諗射完要執蓋我舉白旗
唔落場自HI都還好,其實落場係咪唔要D蓋當消耗品?

回覆 64# 的帖子

明白...
咁等gas殼

引用:
原帖由 channet 於 7-10-2016 13:51 發表

睇你用咩角度, 有內管就力度射程都會大大提升,但彈數會有限制, 最多一殼六飛. APX個種冇內管就加大彈量, 做到真係散彈效果, 但射程十米已經頂盡。 等價交換睇你想點
齋內管射程未必多好多, pps 果支係有內管之餘仲有埋hopup
試過用紫shell 打1粒0.3, 起碼飛40 米
不過頹在隨時過火
但如果load 6 粒, 射程又會暴跌

如果要散...真係要買幾包唔同重量既豆撈黎用
我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 65# 的帖子

我會落場打比賽,所以個人在使用上會俾少少方向自己:落場堅打比賽用番之前出的(因為用魚缸charge出power好好多),新彈照買當操槍用,直至之前的唔出罷

前蓋紙通常唔要,隻蓮花杯我會執番再用,分分鐘執多左下次用(偷笑)

支槍以什麼都不做的性價比是高的.....問題是處理防鏽、上色支出金錢都幾大,所以唔買

個人覺得行有HOP內管 + TOPGAS + 6粒BB最好
彈量夠, 射程夠, 又方便

其實DM用唔用到PPS殼呢?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-10-2016 14:14 發表

齋內管射程未必多好多, pps 果支係有內管之餘仲有埋hopup
試過用紫shell 打1粒0.3, 起碼飛40 米
不過頹在隨時過火
但如果load 6 粒, 射程又會暴跌

如果要散...真係要買幾包唔同重量既豆撈黎用
40米咁多? 入三粒唔知打唔打到25m?
我既目標想呢支打GAS殻,三粒打到25m玩CQB都夠,畢竟呢D跳殻槍玩操作feel多過玩性能

回覆 68# 的帖子

真槍有chok去調節子彈「鄺」散範圍,玩具槍用彈量同重量去就.....馬記或A記都合用

回覆 69# 的帖子

APX既發射彈量都係優點, 各有各好

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 7-10-2016 14:19 發表
我會落場打比賽,所以個人在使用上會俾少少方向自己:落場堅打比賽用番之前出的(因為用魚缸charge出power好好多),新彈照買當操槍用,直至之前的唔出罷

前蓋紙通常唔要,隻蓮花杯我會執番再用,分分鐘執多左下次 ...
請問A記舊版可否用新彈??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gainax 於 7-10-2016 14:20 發表

40米咁多? 入三粒唔知打唔打到25m?
我既目標想呢支打GAS殻,三粒打到25m玩CQB都夠,畢竟呢D跳殻槍玩操作feel多過玩性能
個HAMMER 直接影響出氣量直接影響火力,當時用原裝膠殼 ( XM26 ) ,打1 粒0.2 大概0.9,打3 粒大概0.4 ,用TOPGAS
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題