73 12345
發新話題

[VFC] VFC M4 GBBR Series 2016ver

VFC M4 GBBR Series 2016ver

來了。。。

睇唔到支槍既槍廣告

同哂把根支有乜唔同。不過唔關我事我等鍛版

全新進化?會唔會大改呢

引用:
原帖由 gainax 於 14-10-2016 21:02 發表
淬煉既意思係咪即係鍛呢?

回覆 5# 的帖子

係咪先? 係既有計傾

引用:
原帖由 gainax 於 14-10-2016 23:39 發表
係咪先? 係既有計傾
但如果好似sr25咁fail就...

如果係就大大隻字寫咗出來啦

回覆 7# 的帖子

好似未聽過M4/416系列好似sr25咁 , 不過V記其實可以再進一步加強Blowback暢順度以增加氣化能力

馬記咁爽都係因為Z系統Blowback運作時可以做到低阻力以至低耗氣,主因都係因為45度短身擊鎚降低大量由擊鎚彈弓頂住煲底造成既阻力
所以只需要低壓GAS己經暢順運作,用高壓GAS性能更強, 但90度像真擊鎚要保持像真同時都可以做到低阻力Blowback運作,
但需要改變零件厚薄同改變造型令阻力降低, 執順原理就係咁做 , 或設計隻夾可以用軟身擊鎚彈弓直接減少擊鎚頂住煲底既阻力,
自然運作暢順耗氣減低, V記彈夾大氣缸其實氣化已經足夠,火控型成既阻力可以再進一步減低自然氣化能力更上一層

3條唔同既DD RIS骨
DD MK18
DD FSP
DD M4A1?

中間個支係。。。?

引用:
原帖由 Opica 於 15-10-2016 01:06 PM 發表

中間個支係。。。?
DD FSP

引用:
原帖由 gainax 於 14-10-2016 21:02 發表
等鍛版x2

VFC講咁多,just take my money
all u want

睇完張POSTER段野

其實唯一睇到可能係得[新型HOP UP]唔知係乜料之外

其他重型BUFFER...下槍身0個D其實已經見晒街

73 12345
發新話題