發新話題

[WA] WA 系統 M4 BARREL EXTENSION 一問

尋日去買左粒iron barrel extension, 今日gg 左

因為我ris 條barrel nut 要大力d 扭, 如果唔係好易會鬆
估唔到一扭粒野就...

而家轉左5ku 果粒, 佢最頂定位果粒野係一體, 不過表現如何就有待研究

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 27-10-2016 18:49 發表
尋日去買左粒iron barrel extension, 今日gg 左

因為我ris 條barrel nut 要大力d 扭, 如果唔係好易會鬆
估唔到一扭粒野就...

而家轉左5ku 果粒, 佢最頂定位果粒野係一體, 不 ...
槍膛派有一體全鋼

引用:
原帖由 gainax 於 27-10-2016 20:15 發表

槍膛派有一體全鋼
5ku 果粒係上年買, 初初見佢定位粒野打歪左所以放埋一邊冇理

點知裝落e 個身度發現佢小小既工差居然幫左我個忙

而家差一個問題, 就係井勝bolt 同 upper 之間既公差

用另一條鋁bolt 反而定好多

回覆 63# 的帖子

咁都得
井記煲尺吋係冇豬皮亞鉛煲Set行得咁順,要氣化好又係要大執,然雖豬皮煲都要執,但執既地方少好多
WA系統左夾右夾好易頭暈身慶, 直接用豬皮WOK Kit搞易好多,但肉酸亞鉛T骨同煲皮易爛

而家邊度仲有bolt埋呢?

鋼同鋁都想搵

引用:
原帖由 gainax 於 27-10-2016 21:26 發表
咁都得
井記煲尺吋係冇豬皮亞鉛煲Set行得咁順,要氣化好又係要大執,然雖豬皮煲都要執,但執既地方少好多
WA系統左夾右夾好易頭暈身慶, 直接用豬皮WOK Kit搞易好多,但肉酸亞鉛T骨同煲皮易爛
我有時都想玩番豬皮算, wa 系統真係每件野都有獨自既工差,
有d 係光明正大, 裝落明顯feel 到有阻力, 果d 易搞, 磨下冇事
有d 就陰陰濕濕, 打單發冇事, 連發就唔得, 正當你以為係連發司牙有問題, 其實原因係buffer 太輕

井勝bolt 更加令人又愛又恨, 冇錯條bolt 係好靚好硬, 但原裝飛機唔掂, 如果換gp, 又要左cut 右cut

仲有市面上百花齊放既飛機補品, 以前試過隻能量, 裝朋友支gp 原裝好順, 裝自己果支, 打都打唔起

回覆 66# 的帖子

同馬記手槍一樣, 個個都話馬記數 ,  實際都唔同好似換個吉打身都打唔響要執餐勁
用返馬記槍小改零件返而最易整,wa系統係得返豬皮件尺吋比較有保障,因得佢當初同WA有合作關係又係開售到而家一直做WA件有經驗,
當年青蛙Kit 1050 + 300肉酸夾落場組合抵到爛整花唔心痛 ,
玩槍身質感既話不如比多D玩馬記算原裝夠爽夠省心, 井記大執過一支爽就夠哂...而家都唔想再大執怕怕
要搞多支磨鋼我不如磨方仗算, 起碼易搞D隻GI夾又靚

引用:
原帖由 clay82 於 27-10-2016 21:41 發表
而家邊度仲有bolt埋呢?

鋼同鋁都想搵
師兄想揾咩牌子?ORF仲有井記鋼煲set賣
R@應該仲有鈻同鋼煲,大陸仔都有鋼行仔見好似先4舊
總之有水WA既件多到唔同廠散砌支槍都得,爽唔爽就唔知

之前見過有iron m4 mag, 請問布有冇師兄用過?

回覆 69# 的帖子

我有5隻
優點:直上PRIME,蛇唔洗執
氣化唔錯(Auto都清到,但無GP PMAG咁好)
唔怕壞切氣
雙排單出彈唔怕JAM
平 (果時我買3舊都唔洗有一隻)
lock bolt下下都得(可能槍問題)

缺點:
好重(成隻KWA匣咁)
入氣要入好耐(入足10秒)
壞左無件整(有FD跌壞左個咀,無件整)
唔知點解打出黎既力細左(GP PMAG 1.5, IRON 1.3)

undefined

引用:
原帖由 laiwangkai 於 28-10-2016 10:10 AM 發表
我有5隻
優點:直上PRIME,蛇唔洗執
氣化唔錯(Auto都清到,但無GP PMAG咁好)
唔怕壞切氣
雙排單出彈唔怕JAM
平 (果時我買3舊都唔洗有一隻)
lock bolt下下都得(可能槍問題)

缺點:
好重(成隻KWA匣咁)
入氣要入 ...
照睇抄舊蛇
有冇試過換蛇咀整?
M14愛好者

Guns don't shoot people,people shoot people.

引用:
原帖由 gainax 於 27-10-2016 22:09 發表
同馬記手槍一樣, 個個都話馬記數 ,  實際都唔同好似換個吉打身都打唔響要執餐勁
用返馬記槍小改零件返而最易整,wa系統係得返豬皮件尺吋比較有保障,因得佢當初同WA有合作關係又係開售到而家一直做WA件有經驗 ...
吉打e個牌子我對佢有保留, 之前仲有支馬記17果陣換過佢d "強化飛機", 每隻都捱唔到3個月(我唔係成日打game, 只係間唔中屋企自high), 果陣佢仲係fb宣稱佢d件耐用有保證, 爛係因為你地買到次貨, 我心諗:係三斤都買到次貨?
最後轉左根魔, 而家放左落26度, 未爛過
另一樣野係glock 26 個鋼inner frame, 扣住trigger 彈弓個凸位車少左刀, 成條彈弓都放唔入

井勝我都怕怕啦, 佢個身d數真係隻隻唔同, 之前有幸玩過幾隻a grade(我自己用b grade), 我發現4隻身入面, 得1隻可以直上真品magpul grip, 我自己果隻都要大執先上到
另一樣最可怕既野莫過於佢粒hopup, 反重力既

回覆 72# 的帖子

台製既野你懂的。真係咁平靚正日港韓既改件仲有人玩

回覆 65# 的帖子

Iron好似仲有出,可去射手睇睇,但沒有傳統有導氣管係頂過款

引用:
原帖由 gainax 於 28-10-2016 22:48 發表
台製既野你懂的。真係咁平靚正日港韓既改件仲有人玩
有d港產牌子一樣精彩, 之前買過未來能量牌鋼sear 比vfc mp5

點知佢同hammer 接觸個位懶好死整圓角, 裝完selector 撥去單發都打到連發

仲有一間叫t.s._, 佢個marui glock 17 hopup 座都係極品, 條下壓鐵片要cut 走一部份先裝到

發新話題