發新話題

VP9彈道修正&疑難雜症診療

起HOP UP座底部有個弧形位( 較HOPUP 輪前面), 貼一片電線膠布,  令個孤位更貼更配合拆槍LEVER 條芯, 減少上下虛位

引用:
原帖由 NCP013 於 2016-11-15 12:04 發表
起HOP UP座底部有個弧形位( 較HOPUP 輪前面), 貼一片電線膠布,  令個孤位更貼更配合拆槍LEVER 條芯, 減少上下虛位
師兄方便po張相大家參考o下?

此法減震or升彈道?

O吾多明

攝返正條管水平,  

再借圖一用

引用:
原帖由 NCP013 於 2016-11-15 18:47 發表
攝返正條管水平,  

再借圖一用

請問有無影響裝拆? 我條士拉有點兒難退出嚟...

引用:
原帖由 Ben_9413 於 15-11-2016 18:56 發表

請問有無影響裝拆? 我條士拉有點兒難退出嚟...
每次裝拆膠布有機會移位, 不過最多又剪過一塊

引用:
原帖由 NCP013 於 2016-11-15 19:14 發表

每次裝拆膠布有機會移位, 不過最多又剪過一塊
謝分享

引用:
原帖由 NCP013 於 15-11-2016 18:47 發表
攝返正條管水平,  

再借圖一用
我都諗過e個位, 因為可以用slide lock 借力, 不過未得閒整
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 NCP013 於 15-11-2016 12:04 發表
咁樣修正後彈道向下有無改善呢?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2016-11-16 00:33 發表

我都諗過e個位, 因為可以用slide lock 借力, 不過未得閒整
其實o尼個方法我擔心 consistancy 問題, 次次貼完彈道都有小變會有點兒頭痕

Btw, 有無師兄透露o下其實係咪換管就掂...或者整個原裝/補品内管外俓測量俾小弟參考o下

引用:
原帖由 2slow 於 2016-11-16 09:45 發表

我都想知 ...

引用:
原帖由 2slow 於 16-11-2016 09:45 發表

有呀, 叫正常D, 始終原裝HOPUP 硬係好似甩皮甩骨咁

引用:
原帖由 NCP013 於 16-11-2016 14:25 發表

有呀, 叫正常D, 始終原裝HOPUP 硬係好似甩皮甩骨咁
請問是否用瘋歷管 94mm 果隻size?
using Mac~~

我支装咗91mm 瘋葉,打得好直。
引用:
原帖由 yiucky 於 17-11-2016 13:50 發表

請問是否用瘋歷管 94mm 果隻size?
究竟世界上還有神嗎?

有無師兄遇到同一情況?
而家Lock住,唔上唔落!

請樓主指點.感激不盡!

回覆 44# 的帖子

我有同樣情況,曾經以為是飛機彈弓出事。
真兇是Hammer係錯嘅時間起左,搵枝細鑼絲批㩒番低個擊鎚,Slide就復位。

到今天總括而言,今次V記做呢把槍從外觀、性能到發售都令人失望。

發新話題