發新話題

睇中3款槍,但邊把好?

引用:
原帖由 KENASUKA 於 4-2-2017 13:16 發表
MARUIo既AK新o既個跳殻窗係咪都打得開
一野跳左去AK,我感覺係轉錯彎炒埋牆,撼到成面血,各位師兄真係慈悲為懷,普渡眾生............

坐這山望那山,一事無成呀

買支CA 運動版MP5,平平地玩住先,至於升級就看實際需要。

MP5,M4,AK都有大量件同升級空間,但升級不是必需,而是看你的需要。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 blockhead 於 5-2-2017 05:41 發表

一野跳左去AK,我感覺係轉錯彎炒埋牆,撼到成面血,各位師兄真係慈悲為懷,普渡眾生............
+1

不如樓主攪清楚自己想買嘜先問啦... 拋完問題答一大輪先轉問AK... 難跟矣...

一句到尾... 電槍沒邊支話「冇得執」,揀左款先問吧。

如果純粹要「性能良好」,真是2 千蚊埋單大把你揀。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

Sorry師兄,AK純粹多口問下,其實想買馬記MP5A5,只係想知MP5A5打户外係咪差D,所以想聽下意思

一次過跳去馬記次世代就得。。。邊洗咁膠麻煩丫

次世代有AR系。。。A k系

打Game準直。。。無野整。。。一步到位

C A sportline 算把啦。。。同買廉價國貨無分别。。。靠害也 。。。 二手賣又唔值錢。。掉咗佢又唔係。。。 壞左整跌得仲痛

引用:
原帖由 Tango1997 於 5-2-2017 12:59 發表

C A sportline 算把啦。。。同買廉價國貨無分别。。。靠害也 。。。 二手賣又唔值 ...
師兄,你話次世代?

引用:
原帖由 Tango1997 於 5-2-2017 12:59 發表

C A sportline 算把啦。。。同買廉價國貨無分别。。。靠害也 。。。 二手賣又唔值 ...
SRC MP5得吾得?

一次過跳去馬記次世代都得,但改力搵件煩D,如果玩原裝就無問題

Marui原裝已經好穩定好夠用,吾係買返泥就要改乜改七

反正樓主咁1516,而玩槍的人又吾會只買一支就停手....不如買一支自己喜歡既款先啦
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 KENASUKA 於 5-2-2017 13:38 發表

師兄,你話次世代?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-2-2017 13:39 發表

SRC MP5得吾得?

一次過跳去馬記次世代都得,但改力搵件煩D,如果玩原裝就無問題

反正樓主咁1516,而玩槍的人又吾會只買一支就停手....不如買一支自己喜歡 ...
樓主話
室外多
主特警做型

次世代M4 CQB...室内外都用到

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-2-2017 13:39 發表

SRC MP5得吾得?

反正樓主咁1516,而玩槍的人又吾會只買一支就停手....不如買一支自己喜歡 ...
謝謝師兄意見,M4的話我會換金屬身,MP5A5就只有膠身

玩得Src mp5咁冷門不如玩ICS好過啦,衝壓身仲有三連發
順帶一題,ICS枝Galil同sg550系列有版權有marking,Galil仲要係希伯來文Markig,冇得輸

唔建議初玩改大力。。。新手往往會有反效果

引用:
原帖由 Tango1997 於 5-2-2017 14:22 發表
唔建議初玩改大力。。。新手往往會有反效果
我之前有玩開,但用國九,隔咗5年冇玩咋

引用:
原帖由 051039 於 5-2-2017 14:21 發表
玩得Src mp5咁冷門不如玩好過啦,衝壓身仲有三連發
如果有師兄有用過馬記MP5A5歡迎比下意思,例如室外打得遠唔遠

引用:
原帖由 KENASUKA 於 5-2-2017 14:21 發表

謝謝師兄意見,M4的話我會換金屬身,MP5A5就只有膠身
師兄不如你考慮一下其他人建議.. 今時今日特登買支馬記M4 膠槍再換金身既人應該唔多,
原因很簡單因為市面太多選擇。
我第一支都係SR 16 MARUI 換金身再換前骨埋單 2600 + 600 + 1100 = 4300 未計內部,
那時是2008 年,4300 係今時今日買2 ~ 3 支全金屬M4 都有錢剩。
真心唔知你為咩一定要買膠身槍,先不論質感,搖頭問題已經煩人,買換來製造垃圾倒不如一開始買一些附合要求的。

錢係你既你丟落海也是自由,但如果你跳得上FOURM 問得的話亦不介意我真心回答即使你可能不太岩聽。
MP5 市面上有ics,vfc,src,cyma,金弓,marui,ca等,
marui 是膠身其他都是金身,說實話沒必要買膠的。marui mp5k 我有一柄膠身的沒換金,準度良好。
本人也有一柄ca mp5a5,準度跟前者也沒有明顯差異,實戰綽綽有餘的程度。

買mp5 咩牌子都好,都係睇系統,一係新一係舊,舊的要整十分煩,
新的方便許多整體跟g36 雷同。精準的生命線內管跟hop 膠也可輕易取出,要買一定是買新設計,除非考慮到外觀不能妥協之類。

次世代是marui 的設計,亦是一柄aeg,但加了一片負重,射擊時會前後跳動擬似後助力 ( 但其實是震 ),
準度保持著marui 舊膠身aeg 的優良,但次世代都是金身的(除了g36 因為真槍都是膠 ),
而且次世代無彈時會斷電停槍,上匣後要拍一拍網球拍先可以再開,也是擬真玩意。
價格比較貴大概3k hkd。
要整不難,說實話跟舊世代差不多,手熟就得。
最主要是改力度,因為marui 原裝只0.8 j ,一般香港打1.2~1.4 ,要換一下彈弓提力,
除此而外沒甚麼好攪。新槍次世代要改力的零件4xx 蚊已完事,不算平但不算太貴。

至於所謂sportline 或者 explo ver 即是平價版,主要結構跟正常aeg 沒太大分別,
最明顯是正常aeg 是金屬身,sportline/ explo ver 是膠身,而且本來金屬管,像膠托等一律變哂硬膠膠。
再送埋次級一點的內部零件,摩打又弱雞少少,除此而外冇咩大問題。價格是正常aeg 的7 成左右,
如果真是窮到無錢開飯可以考慮。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題