發新話題

睇中3款槍,但邊把好?

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2017 17:00 發表

CYMA,金弓,CA。ALL COPY MARUI
謝謝Dave師兄

引用:
原帖由 ken5500 於 5-2-2017 17:25 發表
MP5黎計我淨係玩過MARUI,ICS,金弓,
佢地的零件其實唔難搵,只係唔同廠都有一定唔同程度的工差
大家好似樣,但尺寸可能有少少出入,自己要有少少工具同知識去搞
倒如某間廠出的推蛋咀,佢寫明係比MARUI用,但裝到入去,個 ...
唔該晒Ken師兄,幫到我好多👍👍👍

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2017 17:00 發表

CYMA,金弓,CA。ALL COPY MARUI
維修嘅話係咪任何一間槍舖都肯幫你整?

回覆 63# 的帖子

唔係,最好自學
去YOUTUBE搵片跟住拆,近至香港遠至外國都有片教你拆
黎黎去去電槍打打下突然會死的得幾個點
1.檢查電路(電池>電線>摩打>銅片接觸)
2.檢查波箱運作(天梯>齒輪(摩打齒都要睇)>拉橋>彈弓件>防逆勾>外部select片)
至於咩順唔順,用咩電推咩摩打拉咩彈弓全部後話
最起碼要知D零件叫咩,用黎做咩
了解由電池到推彈成套動作的原理
自自然然會好易上手

最好自學+去YOUTUBE搵片x2
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

最好自學+去YOUTUBE搵片x50

引用:
原帖由 051039 於 5-2-2017 14:21 發表
玩得Src mp5咁冷門不如玩ICS好過啦,衝壓身仲有三連發
順帶一題,ICS枝Galil同sg550系列有版權有marking,Galil仲要係希伯來文Markig,冇得輸
連我都有支SRC MP5,應該都冷門極有限了吧
SRC 原裝時選擇掣手感非常唔好,匣井閹尖,hopup要搞,伸縮托只有F版...

其實連支槍打到幾遠幾準咩表現都唔知就話大改大執...咁何必買馬記呢??
個人玩得馬記電槍就係為左唔想搞佢一開箱就落得場...
至少隊友買左支馬記MP5 RAS返黎, 原裝打到而家廿幾米都仲直線意粉無大問題...
如果一開波買返黎就諗住大搞, 買支國狗算啦...
反正到最後得返個殼, 而淨係要個殼就唔需要買馬記啦~

引用:
原帖由 stevechau 於 6-2-2017 10:35 發表
其實連支槍打到幾遠幾準咩表現都唔知就話大改大執...咁何必買馬記呢??
個人玩得馬記電槍就係為左唔想搞佢一開箱就落得場...
至少隊友買左支馬記MP5 RAS返黎, 原裝打到而家廿幾米都仲直線意粉無大問題...
如果一開 ...
「全改」、「大執」都是商業字眼,你發覺自己會動手的通常唔會標榜呢d 字眼,
倒是開門做生意那些先興講呢d ... 換件不等於升級,優化不等於燒錢...
當然這是商業社會,總之大改完我真是有塞呢堆料比你就唔可以話我呃人,實際性能有冇提升合約冇包。
只要客人肯比店主肯收,金額多少真是關人屁事。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2017 10:44 發表

「全改」、「大執」都是商業字眼,你發覺自己會動手的通常唔會標榜呢d 字眼,
倒是開門做生意那些先興講呢d ... 換件不等於升級,優化不等於燒錢...
當然這是商業社會,總之大改完我真是有塞呢堆料比你就唔可以 ...
啱啱去槍舖睇MP5A5,有人介紹SIG552比我,我知個尾托好易斷,有冇師兄用過

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 15:04 發表

啱啱去槍舖睇MP5A5,有人介紹SIG552比我,我知個尾托好易斷,有冇師兄用過
忠告....花多眼亂.立定主意啦.
FBC1

係我揀緊時候個個人介紹

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2017 10:44 發表

當然這是商業社會,總之大改完我真是有塞呢堆料比你就唔可以 ...
我又無話邊個呃人既...只係覺得買返黎要大搞既, 好似有違當初特登去買馬記既原因JE~
我自己當然明優化唔=燒錢...之佐係買左返黎連支槍表現係點都未知...
又點知應該期望支槍改完會係點?? 未知實際同期望爭幾遠就改, 實際有無優化到都唔知啦~
就算改果個係槍主自己動手都未必會知~

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 15:04 發表

佢介紹你用...咁佢介紹果陣因為SIG有咩好處而特別介紹比你??
要玩SIG, 我會揀ICS而唔係馬記LOR...至少個殼靚得多, 自HIGH果陣都好FEEL好多~

搭單問下, ICS的MP5 邊度有得賣呢? 謝謝

發新話題