發新話題

睇中3款槍,但邊把好?

引用:
原帖由 stevechau 於 6-2-2017 17:08 發表

佢介紹你用...咁佢介紹果陣因為SIG有咩好處而特別介紹比你??
要玩SIG, 我會揀ICS而唔係馬記LOR...至少個殼靚得多, 自HIGH果陣都好FEEL好多~
我都未見過有人用SIG,可能係冷門槍

回覆 76# 的帖子

我用緊ICS SG552,好用,易裝易拆,問題你諗定用咩未

引用:
原帖由 ken5500 於 6-2-2017 19:16 發表
我用緊ICS SG552,好用,易裝易拆,問題你諗定用咩未
我上網睇過ICS配件會好難搵,但佢好似同瑞士申請專利可以印真槍嘅嘢上去

回覆 78# 的帖子

SIG552得ICS同G&G入得過,兩把都係好槍,
G&G有得玩鋼,ICS就半鋼半鋁+刻字,小弟選左ICS
一樣換管換HOPUP膠,拉埋銀線同MOSFET改細力打1.2J用7.4V推到依家都好過癮
零件馬記SIG可用的佢都用得,只係有時免不了自己汁一汁位,但唔難亦唔複雜

不過唔係唔想幫師兄..但係師兄未免太飄忽
開頭問M4,轉一眼就變MP5,之後又見AK,過兩,三樓又變返MP5
小弟再慢慢加以分析後現在又變SIG552

三心兩意唔係壞事,納言兼聽亦係有益
但師兄都要先定位自己心想買咩,
否則話題太大包圍對自己專注思考無益

引用:
原帖由 ken5500 於 6-2-2017 20:07 發表
SIG552得ICS同G&G入得過,兩把都係好槍,
G&G有得玩鋼,ICS就半鋼半鋁+刻字,小弟選左ICS
一樣換管換HOPUP膠,拉埋銀線同MOSFET改細力打1.2J用7.4V推到依家都好過癮
零件馬記SIG可用的佢都用得,只係有時免不了自己汁一 ...
我今日係去睇MP5A5,只係中途個售貨員向我介紹SIG552我先上嚟問下

如果你話兩把比較,我會支持SIG552,因為同樣短管金身有刻字,我拆佢比MP5方便,亦冇諗住改長,只係納電位會比MP5細
不過如果你做型問題就冇得講

ICS唔太覺邊度有賣

引用:
原帖由 ken5500 於 6-2-2017 21:59 發表
如果你話兩把比較,我會支持SIG552,因為同樣短管金身有刻字,我拆佢比MP5方便,亦冇諗住改長,只係納電位會比MP5細
不過如果你做型問題就冇得講
同埋3號波箱出名穩定

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 22:41 發表

同埋3號波箱出名穩定
師兄你想清楚再作决定啦,左諗右諗花多眼亂,再加上....你話買返來要改,你其實想点呢?
FBC1

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 19:02 發表

我都未見過有人用SIG,可能係冷門槍
我識有朋友用ICS SIG552....仲搞得個殼靚仔得黎, 支槍又低火又準~

duplicated...

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 19:26 發表

我上網睇過ICS配件會好難搵,但佢好似同瑞士申請專利可以印真槍嘅嘢上去
如果你諗住大搞大執, ICS多唔多原廠耐件重要嗎??
正如馬記其實都無乜原廠件可言...但好多同號波箱件算係通用的~

咁樣講...就算加埋SIG入黎比較...我都會咁排...
M4>SIG/AK>MP5

無它...M4真係最多人用最易搵件...
退一步講落到場, 自己用M4無晒彈, 都大把人可以係場上求救借彈匣你用~
用SIG好個人喜好, 你鍾意佢個款咪得LOR...而且7.62款既槍, 彈匣多彈好多~
至於MP5, 佢真係夠輕...但亦都係最建議買返黎打原裝既槍款...
改裝性唔太高, 交戰距離相對較短....仲要連彈匣都少彈過人, 你唔係做衝果個都未必夠用~

其實你唔好FOCUS係支槍有無得改/有無得整住...
只需要FOCUS係你最想要既係誘一款型號先...
你鍾意果個款, 就算果個款幾大缺點, 幾難搵件他日你都會有辦法有耐性去搵去搞佢...
大不了比錢出去比人搞JE...我又唔點聽過有咩槍款槍鋪一定唔搞既~

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 22:40 發表
ICS唔太覺邊度有賣
都係槍街果幾間或者E記JE...

引用:
原帖由 stevechau 於 7-2-2017 09:49 發表
咁樣講...就算加埋SIG入黎比較...我都會咁排...
M4>SIG/AK>MP5

無它...M4真係最多人用最易搵件...
退一步講落到場, 自己用M4無晒彈, 都大把人可以係場上求救借彈匣你用~
用SIG好個人喜好, 你鍾意佢個款咪得LOR ...
頭幾個post 已叫樓主諗定想要咩「款」先算,但樓主一時又話想特警一時又話想大改一時又話想通用性高...我真係睇唔透佢既要求,年紀大無咩氣
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題