發新話題

[others] Dan Wesson 715 4" 應該配咩槍套 ?

引用:
原帖由 pbay 於 22-2-2017 14:37 發表

你講係挖左空位可裝上CO2槍啲特裝grip, 定真數輪grip ?
要裝得落CO2輪, grip片中間要挖深, 外形又要fit返 地獄槍d怪外型.... 好難搵得啱.
馬老仙⋯⋯⋯⋯⋯無Co2
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 pbay 於 22-2-2017 14:37 發表

你講係挖左空位可裝上CO2槍啲特裝grip, 定真數輪grip ?
要裝得落CO2輪, grip片中間要挖深, 外形又要fit返 地獄槍d怪外型.... 好難搵得啱.
特裝grip,佢間廠出親,柄内有氣缸,螺絲收在氪缸上,裝真grip要改。特裝Grip也不平,色水一般,間中童工會返

仲有,吾係佢出既槍都咁易揾到或者有真木GriP,有D款(586)仲係膠柄內藏加長缸,裝木會凸出個缸。

真木得國際,田中同kSC可微修直裝。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 9&highlight=DIY
我曾改過之馬路仙M10,可謂幸運,因為同廠586是加長缸,無得改。586係一支抵玩的槍,同樣結構童工賣7舊幾,但係仿真黑膠柄螺絲跟真槍不同位。除非支BellM10改個缸落去。。。

有時看事情別太認真考據,否則失去樂趣。

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Ben_9413 於 22-2-2017 11:25 發表
死o勒, 我又開始有中毒跡象
不斷催眠自己
CO2,彈殼未有得配,下次更毒
仲可以頂一陣既
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

除o左 M1895 彈殼比較難揾, 其它都長賣長有...

引用:
原帖由 暈又暈 於 22-2-2017 21:22 發表

不斷催眠自己
仲可以頂一陣既
撇除MARKING 玉仙之外,支715 真心抵到腐爛
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 暈又暈 於 2017-2-22 21:22 發表

不斷催眠自己
仲可以頂一陣既
Co2 我ok, 彈殼就

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-2-2017 18:24 發表
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 9&highlight=DIY
我曾改過之馬路仙M10,可謂幸運,因為同廠586是加長缸,無得改。586係一支抵玩的槍,同樣結構童工賣7舊幾,但係仿真黑膠柄螺絲跟真槍不同位 ...
馬路仙586係呢款核突黑膠柄版嗎 ?

唔是加長缸啦, 我改到木柄款架    佢原裝黑膠柄係要用支大長針駁住入氣, 改柄後就唔洗了

氣缸位都有螺絲坑, 可以擰粒短螺絲扣住個grip片 (可惜配唔到咁細粒一字螺絲 )

引用:
原帖由 pbay 於 23-2-2017 10:53 發表

馬路仙586係呢款核突黑膠柄版嗎 ?

唔是加長缸啦, 我改到木柄款架    佢原裝黑膠柄係要用支大長針駁住入氣, 改柄後就唔洗 ...
咦!咁荀。。。有得諗禾!

我最愛586

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-2-2017 12:23 發表

咦!咁荀。。。有得諗禾!

我最愛586
C hing 快D入貨DIY 啦 正嘢呀
(搵到黑色一字頭細螺絲記得話聲俾小弟知)

引用:
原帖由 暈又暈 於 22-2-2017 21:22 發表

不斷催眠自己
仲可以頂一陣既
實用性我覺得膠殼比較好, 但金屬殼個樣好正
715出了兩吋版......好想買
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 pbay 於 23-2-2017 15:59 發表

C hing 快D入貨DIY 啦 正嘢呀
(搵到黑色一字頭細螺絲記得話聲俾小弟知)
下?我D螺絲好多時係自己改的...挫平再鋸坑

你可以諗下用杯頭改既

用十字螺絲填灰再鋸,點番顏色,邊個知呀

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 horenhim 於 23-2-2017 16:53 發表
實用性我覺得膠殼比較好, 但金屬殼個樣好正
715出了兩吋版......好想買
如果攪掂co2關口可能已經入左
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

打co2都吾係咁煩姐

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-2-2017 21:06 發表

下?我D螺絲好多時係自己改的...挫平再鋸坑

你可以諗下用杯頭改既

用十字螺絲填灰再鋸,點番顏色,邊個知呀
嘩...用杯頭改好大工程也...
不過填灰再開坑呢個idea好好, 我會試試.

發新話題