33 123
發新話題

[認真] 蛇王

蛇王

我返緊工,但我蛇王緊,日日早晨8點返工,訓到10點再出去行下扮下做野,之後行一陣又走返去蛇到食飯,食完飯又訓半個鐘再行出去扮下做野又搵地方蛇,如是者日子耐左有種罪惡感,我係未應該停止以種生活,但我就算努力工作增進知識,都係會比人當二奶無地位比人點,完

我日日都蛇啦
日日等新帖等到變化石。

成間公司啲人都係好事之徒,日日等新鮮事發生,各各都想搞大去。
---
依家嘆茶中。

如果份人工好, 自已又唔長進果隻, hea做係唔錯
否則搵過份工好d, 好過留係度消磨自已意志, 做耐左會唔轉唔到工喇
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

未過40 歲都唔好諗日蛇夜蛇吧... 如果十幾廿歲,搵d 有增值少少既工會好d ,
唔係話沙紙唔沙紙,而係有冇野學,學可以是技能,或是對人對事對物,或是處理,
後生仔的話,有錢賺唔洗做好似好疏肝,但事實上係原地踏步。
當日我都有份工做采購,2008~2009 前後冇單靜過鬼。
日日對住個outlook 係度打小說貼上網,起碼有d 意義丫。

之後比人炒左 ,裁員,隔多年個office 都執埋 ( 分公司 )。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

蛇緊想做野
做緊野想蛇

同意樓上師兄其中一句,如果份人工好,hea做係唔錯。
有錢收,唔駛辛苦做,準時收工,放工既時候 就有錢 又有精神 做自己想做/感覺充實D/有意義 既事~~
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

最近同老虎講,想啲囝囡讀完書就好早啲結婚生子,
40人先嚟湊仔好鬼辛苦腰骨都痛,到60幾先嚟湊孫直頭係骨頭都埋。

引用:
原帖由 Anonymous 於 15-2-2017 11:20 發表
我返緊工,但我蛇王緊,日日早晨8點返工,訓到10點再出去行下扮下做野,之後行一陣又走返去蛇到食飯,食完飯又訓半個鐘再行出去扮下做野又搵地方蛇,如是者日子耐左有種罪惡感,我係未應該停止以種生活,但我就算努力 ...
乜嘢工? 咁正! 如果月薪有八萬幾連公司泊車位! 我做!

回覆 8# 的帖子

地盤

唔好話做二奶,做花瓶都制,最緊要有超強勁wifi上網用。

引用:
原帖由 Anonymous 於 15-2-2017 11:20 發表
我返緊工,但我蛇王緊,日日早晨8點返工,訓到10點再出去行下扮下做野,之後行一陣又走返去蛇到食飯,食完飯又訓半個鐘再行出去扮下做野又搵地方蛇,如是者日子耐左有種罪惡感,我係未應該停止以種生活,但我就算努力 ...
搵夜間課程進修.日頭用蛇王時間讀書做功課,好多人都係咁架

做二奶一係做落去一係吾做,咪諗住係到做到大婆.學d真二奶咁,搵多d錢,學野OR做生意,到有日吾要你個陣就跳出泥搵過一個

有份工俾你日間讀書仲有全糧出幾好呀
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

你公司仲請唔請人做你個位

引用:
原帖由 Anonymous 於 15-2-2017 13:54 發表
地盤
安全主任?

引用:
原帖由 rho837 於 15-2-2017 16:51 發表

安全主任?
安全主任只係捉蛇

回覆 13# 的帖子

唔係 普通機電科文,所以我話自己係二奶,應該仲慘過做二奶

33 123
發新話題