發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

引用:
原帖由 gainax 於 6-3-2017 22:21 發表
雖然平野都玩得過,但新入們穩陣都係鼓勵草多D買比較好 ,
特別係GBB易出問題,但唔易揾出邊到問題又唔易搞好都幾麻煩 ,所以有馬記買馬記就節省好多時間心機FIX
青蛙KIT如果執好改用方仗夾以千中一槍一夾 ...
其實依家都有唔少槍岩gbb入門既
kc02,g5果d原裝都打得下
如果不直多d既話可以馬記mws

回覆 76# 的帖子

印象中呢兩支都唔平外型又未必個個啱
對比下馬記支Mp7仲平又好打,但以上三支外型膠都唔及"M4"咁大眾化個個唔抗拒,始終又係要玩返萬年聖誕樹M4
VFZ出個支vr16其實都幾平印象中特價時千中係打算走平民路線
不過港台野仍然離唔開要執下, 或者馬記想佔市場可以學當年WA出平價版, 膠身栗米筒運動版賣千五就真係屈哂平民市場

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-3-2017 15:49 發表
check槍時只有J,落到場就嘩哈哈------D人咁玩法其實有乜意義?
不得而知,但之前有某d師兄相信大力可以打遠d

另外就算今時今日,槍街仲有金筒,m220彈弓依種parts賣,証明市面上有求有供
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 Dave 於 6-3-2017 10:08 發表

自己在朋友圈內都是host ( 吃力不討好丫 ) ,
友儕之間都總有些牛精仔,常有嘈人點點點,話人不死常聽,尤其是「掃你成疏你都唔死」,但距離可能50 米.. 唔死真係唔奇槍法屎。
但牛精仔總愛丟左先算。
問題係 ...
香港人要即食嘛,買支槍加支鏡,型咪得囉,無諗過要calc...打唔中係你唔死,點會係我支槍唔得,我用左幾多幾多錢買,我聽到都笑左出黎
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 gainax 於 7-3-2017 00:10 發表
對比下馬記支Mp7仲平又好打,但以上三支外型膠都唔及"M4"咁大眾化個個唔抗拒,始終又係要玩返萬年聖誕樹M4
VFZ出個支vr16其實都幾平印象中特價時千中係打算走平 ...
ksc mp9都正ga 1500蚊 啪啪聲 又唔洗執
早排we既g36c $850新仔買黎玩都唔錯 打得下既
we scar l都可以 但長用既真係要執少少
如果marui出運動版就正啦 橫掂遲下周街都出緊槍身比佢

講真,人大左少左時間玩,夾到打CQB都偷笑。OUTDOOR真係最少4,5年無玩過。場(CQB)細左又係問題,依家衰D講有時MP5都嫌長,剩打手槍GAME好過。

不過,入門真係平左。

回覆 80# 的帖子

Gbb game除左M4,最常見就係mp7同mp9
有運動版平既話買黎拆件都抵, 咁平落場hi花唔心痛

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-3-2017 17:38 發表

果然係有鬼。。。不過鬼能成功作怪又係奇事

諗番柴灣單野,性質又係好似
柴灣 ?

引用:
原帖由 屈濕 於 6-3-2017 14:52 發表

自己槍我就真係唔會俾新手玩,特別係我完全唔識你ge新手
望下得,上手feel下得,射幾槍都得,但就係落場個陣玩下就唔得
試槍區任FEEL當然得啦...落到場我就會睇返果個新手本身係咪好有心想玩好場GAME...
其實佢有心玩既話自然會錫住D野黎用...所以都係睇場內觀察~

引用:
原帖由 horenhim 於 6-3-2017 17:12 發表

IPSC最主要係你咩水平一眼望晒, 均真無吹水
(哇哈哈我殺左10個乜乜乜, 我受過乜乜乜訓練, 總知我好好打乜乜乜, etc.)

可以自己玩自己練, 唔太需要夾人夾時間, 不需長途跋涉到郊外(outdoor),
呢幾點都比War ...
打果陣時就真係均真無吹水既...不過玩過一排, 反而覺得打過著重於比賽...
連我呢D講明話玩IPSC唔係為比賽, 只係為練好D自己既人都係咁PUSH...
反而令到我唔太想玩落去...
果種感覺好似入GYM ROOM健身諗住修下線條, 點知隔離左右個個都PUSH你去操自己玩健美先生咁...
不過IPSC要玩真係比WARGAME方便好多就真~

引用:
原帖由 stevechau 於 7-3-2017 09:53 發表

打果陣時就真係均真無吹水既...不過玩過一排, 反而覺得打過著重於比賽...
連我呢D講明話玩IPSC唔係為比賽, 只係為練好D自己既人都係咁PUSH...
反而令到我唔太想玩落去...
果種感覺好似入GYM ROOM健身諗住修下 ...
比人push? 唔會掛
我會同D健美先生講: 我中意做肥/排骨仔呀!吹咩!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 gainax 於 6-3-2017 22:21 發表
雖然平野都玩得過,但新入們穩陣都係鼓勵草多D買比較好 ,
特別係GBB易出問題,但唔易揾出邊到問題又唔易搞好都幾麻煩 ,所以有馬記買馬記就節省好多時間心機FIX
青蛙KIT如果執好改用方仗夾以千中一槍一夾 ...
入手GBB第一筆最貴既相對上係匣, 比套青蛙KIT你砌, 買3隻匣就=買多套KIT了...
槍平無乜用, 因為你都係買一次買一支, 成本貴極都有限...但匣既野先

引用:
原帖由 gainax 於 7-3-2017 00:10 發表
VFZ出個支vr16其實都幾平印象中特價時千中係打算走平 ...
KC02只係千頭, 一隻匣200幾...
G5只係千尾, 一隻匣360-380左右...
有幾貴呀??
要平既話MP7都係選擇之一...不過外觀好個人, 曾經有隊友好唔鍾意G5個款...
見完我果支G5, 再拎上手FEEL過有幾輕便...轉個頭我支G5就賣左比佢
VR16 SABER果支都抵GA, 不過好似已經唔出, 有既都係賣剩貨, 今年轉左出SR635...

引用:
原帖由 NathanCPT 於 7-3-2017 01:26 發表

不得而知,但之前有某d師兄相信大力可以打遠d

另外就算今時今日,槍街仲有金筒,m220彈弓依種parts賣,証明市面上有求有供
大力=遠呢D諗法依然存在於大部份新手既心入面...所以好靠玩開既人點樣GUIDE住佢地玩同變~
至於大力PARTS...有時唔係入比本地人用的~

引用:
原帖由 pbay 於 7-3-2017 09:32 發表

柴灣 ?
應該係講緊當年"皇帝手"開倉果單野
果陣呢間本地廠上升得好快, 出款又多質素又相當唔錯, 價錢亦唔貴
點知好似比人做金手指篤左出黎成堆賣去海外既貨走唔到...D貨夾硬係柴灣開倉超平賣...
果陣我都有去買左兩支電槍...然後間廠突然間好似變得好摺咁, 最後仲搬埋去台灣添~

發新話題