發新話題

[others] Colt 357 Python

引用:
原帖由 Ben_9413 於 25-3-2017 22:12 發表

銀啡百看不厭
黑啡一樣耐看的呀

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-3-2017 12:43 發表

ksc有出過cap左輪only
我諗即係d數唔會錯得太離譜

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-3-2017 16:25 發表

我諗即係d數唔會錯得太離譜
起碼手柄係直上ksc附上的珍窗grip
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-3-2017 16:40 發表

起碼手柄係直上ksc附上的珍窗grip
氣窗有氣缸就唔洗諗直上珍窗grip了
但其他野做足已經好夠

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-3-2017 16:57 發表

氣窗有氣缸就唔洗諗直上珍窗grip了
但其他野做足已經好夠
我比較buy tanaka
反正係玩具,又要數準又要入殼又要性能係難達到的,我只係模型愛好者,tanaka要求足矣

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-3-2017 17:11 發表

反正係玩具,又要數準又要入殼又要性能係難達到的,我只係模型愛好者,tanaka要求足矣
我中意marushin,有真鐵有刻字有殼,特別8mm bb個d條barrel特別粗,槍口望落真係有真麥林手槍的魄力!同埋聽過佢啲膠加左金屬粉,凝固後摸落有d金屬feel,天氣凍時仲有接近金屬冰凍感(黑色個批)!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-3-2017 17:11 發表

我都諗過買枝tanaka cap算
但kwa又放風會出

引用:
原帖由 olw0978 於 2017-3-26 13:26 發表

黑啡一樣耐看的呀

當然

回覆 29# 的帖子

之前是就咁敲出來,而家新殼好似似乎不肯定是落左膠水,我敲左好耐都敲不出
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 romechung 於 26-3-2017 17:29 發表

我中意marushin,有真鐵有刻字有殼,特別8mm bb個d條barrel特別粗,槍口望落真係有真麥林手槍的魄力!同埋聽過佢啲膠加左金屬粉,凝固後摸落有d金屬feel,天氣凍時仲有接近金屬冰凍感(黑色個批)!
我都中意marushin,但黑色個批吾覺有金屬feel...真正膠加左金屬粉係偏灰的,國際,HWS做得特別好,其他廠只算叫HW

你要去摸下田中特貴既朱彼特處理版了...堅正堅重堅涼!

《河湟有感》司空圖

Me too, I buy Tanaka!

附件

26-3-2017 21:33

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-3-2017 19:19 發表

我都中意marushin,但黑色個批吾覺有金屬feel...真正膠加左金屬粉係偏灰的,國際,HWS做得特別好,其他廠只算叫HW

你要去摸下田中特貴既朱彼特處理版了...堅正堅重堅涼!
無玩過Marushin、HWS,但見過圖外觀都可以。

玩過國際MHW、田中朱彼特,各有千秋。
國際MHW重量優,取勝在扳機動作徹底的感覺,即內構取勝。
田中內構一樣逼真,但扳機被刻意弱化,據聞舊品不是這樣,但朱彼特以Blue Steel外觀取勝,重量Ok,田中外構取勝。

引用:
原帖由 Dave 於 26-3-2017 18:30 發表
之前是就咁敲出來,而家新殼好似似乎不肯定是落左膠水,我敲左好耐都敲不出
謝謝指導 我用適量暴力都敲不出就放棄了

咁講,MHW同JF係兩家技術之傑作,但仿鋼ok但不仿真(除了T牌的特別版M29),仲有就係價高,採用的型號少。

T牌扳機弱吾弱就吾知,國際應該同T牌差不多,M記扳機就"笠"同重。

個人見解,再高比重的塑膠,付出高價同分解機會後,都不及金身,若要追求,應該追求外觀好D,否則得個重字無意思。

2017年,追求外觀的成本同技術大幅降低,M牌H牌可

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 紗夢 於 2017-3-26 11:04 PM 發表

謝謝指導 我用適量暴力都敲不出就放棄了
我用punch 好暴力先打到出來,應該無落膠,不過真係超級實咁解
,應

發新話題