發新話題

[others] [開箱] Crown 蟒蛇357/M29 DirtyHarry

財散人安樂第二擊之 M29 44 magnum 6 inches:

我都買咗支357 6吋

引用:
原帖由 Eddiem249 於 2017-4-5 21:05 發表
我都買咗支357 6吋
玩low tech回憶   

銀色定黑色?

crown既槍好似係台灣UHC做,日本yahoo長期有售,有手拉同gas,full markng又吾貴

UHC就無markng,款無crown的多

我練轉輪個陣買左支UHC,掉爛左又焊番個hammer,又玩一輪先扔左
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

已夜深, 來個快開箱

拿上手, 頗巨。握感居然要比Python好!

防反光頂質感很不錯, 準星造工亦仔細

槍管銘文

輪瓜開起來大很多, 支撑臂好像有點柔軟反彈, 沒python硬淨。

未有機會比較, 但上手及目測彈殼比python長了不小! 有心思

回覆 20# 的帖子

markings

真係好有心機,手拉雞都整到唔同口徑彈殼

回覆 18# 的帖子

No black la, only silver

估唔到呢類槍咁多人有興趣喎

引用:
原帖由 Eddiem249 於 2017-4-6 09:04 發表
No black la, only silver
銀色都正, 同個grip two tone撞色 掙扎o左一陣
引用:
原帖由 gtoray 於 2017-4-6 09:12 發表
估唔到呢類槍咁多人有興趣喎
食得魚翅多, 揾到碗精緻有heart o既碗仔翅o甘o既feel

正在認真製作...colt cylinder release 用拉, s&w 用推佢都整埋, 好收貨

支M29好巨型喎~
d marking 質數好好
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Ben_9413 於 2-4-2017 14:59 發表

_興
呢間野小弟都留底唔少腳毛及血~
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-4-2017 22:21 發表
crown既槍好似係台灣UHC做,日本yahoo長期有售,有手拉同gas,full markng又吾貴

UHC就無markng,款無crown的多

我練轉輪個陣買左支UHC,掉爛左又焊番個hammer,又玩一輪先扔左
喚,雪!

是 UHC 造的嗎?我都有把 UHC 短蟒呢,購買意欲大減一截。。。
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=161391

引用:
原帖由 olw0978 於 2017-4-6 09:53 發表

喚,雪!

是 UHC 造的嗎?我都有把 UHC 短蟒呢,購買意欲大減一截。。。
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=161391

Y 雪?

M29不錯禾,也許買佢可以吾駛買T牌。。。可惜手柄内有氣缸,否則換木整靚仔當模型玩!

係咪真係UHC OEM就吾知,不過日本牌頭外表肯定好過台仔。

UHC試過有精美有Mark電鍍版見街,入gas,得一款好似係M29,應該係日本個批掛
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題