發新話題

[others] [開箱] Crown 蟒蛇357/M29 DirtyHarry

買過支UHC拆件, 整偽木柄俾支馬老仙586,
UHC粒毫子為咁核突
平既仿品又唔知去邊處搵, 頭都大.

Crown Marking同毫子都齊, 搞到我又心思思.

引用:
原帖由 olw0978 於 6-4-2017 09:53 發表

喚,雪!

是 UHC 造的嗎?我都有把 UHC 短蟒呢,購買意欲大減一截。。。
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=161391
買多一把有mark的不好嗎?幾十蚊姐。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 pbay 於 6-4-2017 12:30 發表
買過支UHC拆件, 整偽木柄俾支馬老仙586,
UHC粒毫子為咁核突
平既仿品又唔知去邊處搵, 頭都大.

Crown Marking同毫子都齊, 搞到我又心思思.
睇真D佢粒毫子吧,好似印CW,非SW

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2017-4-6 12:33 發表

睇真D佢粒毫子吧,好似印CW,非SW
我都睇o左一陣睇o吾出係o羊名堂.....

原來係CW

話説真槍戰前係好少Logo design,成日揾個公司字母頭碟埋,好似FN咁既logo玩具槍仿S&W,FN槍個陣,避開版權整個類似的,有D削走兩筆還原,有D就無得搞。希望有人可以賣下毫子

《河湟有感》司空圖

最後自high close up 圖

左右開弓及彈殼比較  連彈型都有分别十分感動

退彈桿頭及彈頭細節位

轉輪臂一覽 輪轉方向亦正確 (SW=逆, Colt=順)

退彈勾及輪瓜釋放紐。都好有誠意好好feel

擊鎚profile 及 輪瓜鎖坑忠實重現...後準亦見心機

DA/SA 扳機位置。內構沒亂來。但隻雞重到唔知點好, o吾怪得18向, 小朋友cock不了掹不著

最後, 用0.2g bb, 5m grouping (都o吾可以叫group其實 ) 簡直是個夢。是什麼夢不要再說了

引用:
原帖由 Ben_9413 於 6-4-2017 22:45 發表
最後自high close up 圖

左右開弓及彈殼比較  連彈型都有分别十分感動

退彈桿頭及彈頭細節位
https://farm4.stati ...
師兄是否尚有 C-T-C 圖未上?

引用:
原帖由 olw0978 於 2017-4-7 00:22 發表

師兄是否尚有 C-T-C 圖未上?
無喇

真係有興趣?

揾日得閒揾張好D靶紙試試 之後po

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2017-4-7 00:58 發表
http://www.crown-model.co.jp/sinseihin.html
雞重
http://www.crown-model.co.jp/sikumi.html

3kg...6.6lb

係o米拉低撞鎚力?

扳機肯定唔止o羅  非科學斷舊估7磅多D都有

Btw, 多謝分享個site

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-4-2017 00:38 發表

無喇

真係有興趣?

揾日得閒揾張好D靶紙試試 之後po
當然無此必要啦,見師兄說了 5m grouping,以為師兄有圖才有此一問咋~~

手拉左輪,吾可多求佢會準,反而馬記D手拉雞,有幾支好準

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-4-2017 01:10 發表

3kg...6.6lb

係o米拉低撞鎚力?

扳機肯定唔止o羅  非科學斷舊估7磅多D都有

Btw, 多謝分享個site
咁睇純把玩的話, 是咪好似買10才果款好D ?
10才果款外觀質料會唔會有唔同 ?

香港曾有售UHCM586氣動左輪。早期品有刻印。不過後來的都變成「白板」。

引用:
原帖由 pbay 於 2017-4-7 10:51 發表

咁睇純把玩的話, 是咪好似買10才果款好D ?
10才果款外觀質料會唔會有唔同 ?
浄係目及過支python, 睇落藍盒(10才)及綠盒(18才)外觀無不同...

係平o左幾草

發新話題