發新話題

[KSC] 有冇師兄有用開環保彈

有冇師兄有用開環保彈

用環保彈打GAME心理上好似好受D
但想問下而家環保彈質素如何?
暫時睇下KSC既0.28
但見佢係用緊真空包裝
係咪因為遇到濕氣D彈就唔得?
咁我D彈冇咁快用晒要存放又係咪要放係防潮箱入面?
另外價錢上KSC 0.28 環保彈 4000粒 做緊70蚊左右
價錢同市面上既0.28相差唔遠甚至仲平過佢地自家既0.3 2200 粒 (0.28同0.3應該分別唔遠?)

附件

18-4-2017 00:31

D鬼佬話gg嘅幾好..都係上網睇。。。
不過講緊150蚊3751粒。
5知佢點數
https://www.reddit.com/r/airsoft/comments/4am7p5/best_bio_bbs/

沒用過。。買5買倒都5知
嚟緊都想試下玩下

其實咪又係 PLA,即係所謂 "粟米膠" ,香港地天氣潮易發漲
原意係好,如果你開封之後快用晒都還可以,超過一個月就小心 DD

其實佢係點環保法 ?

引用:
原帖由 walther 於 18-4-2017 09:33 發表
其實佢係點環保法 ?
可生物降解

環保豆既通病就係易受潮,真係打唔晒放入箱加防潮珠就夠安全
試過D大陸環保豆發到6.1MM,唔知再放多一排會唔會變8mm呢
早買早享受,遲買貴幾o舊

變8mm都好,想省錢,有沒人試過要等幾耐

引用:
原帖由 Mairon 於 18-4-2017 10:45 發表
MARUSHIN槍有著落了

引用:
原帖由 romechung 於 18-4-2017 11:16 發表

MARUSHIN槍有著落了
我估就無可能用到,因它正在分裂,一有任何撞擊,會立刻粉碎

引用:
原帖由 Mairon 於 18-4-2017 10:45 發表
認真咗?
就算真係漲到8mm
真圓度都差到你唔敢用…

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-4-2017 12:47 發表

我估就無可能用到,因它正在分裂,一有任何撞擊,會立刻粉碎
正路無可能用到既,發漲時軟定硬都唔知,加上唔好彩碎片留係槍內仲衰

咁認真變.50 cal架啦

試過we 90蚊既0.3g 環保彈

開頭好正常, 過一排開始jam, 同埋好多時係load 入chamber 前就比(膠)飛機/含彈口/barrel extension 整到有花痕, 嚴重d係成忽甩落黎

即係咁
我生得聰明得罪你咩!!!

有用開環保彈, 無擺過入防潮箱....只係每次用完襟返晒D空氣出黎...
每包彈大約用兩個月就用晒...
上面CHING們提過既KSC/GG/WE環保彈都無用過~
KSC本身有興趣, 但E記話要買KSC槍先會送, 唔比賣...咁就試都費事試~
小弟用過MADBULL/VFC/AZIMUTH 0.3同S&T 0.28...未有一隻發生過受潮/JAM彈問題...
可能我去既地方都唔夠潮吧...主要用係GHK G5同VFC MK18上...
另外都有用係MARUI 1911/ARMY 1911 SERIES身上...

發新話題