發新話題

[others] 窮人ACOG

回覆 11# 的帖子

師兄有冇LINK分享睇下?THANKS

後補支鏡既SPEC, 仲有終生保養!!!!!!!

引用:
原帖由 loloandlok 於 20-4-2017 12:10 發表
老番係真野四分一,所以我最尾決定買支堅既

同埋老番個reticle唔同左樣又行光纖
我肯買就當然唔係巷仔o個支奇怪光纖版..
手上支老番的reticle同真o個支係一樣的.
其它得意之處係老番的objective lens 仲大過真野, ie. AR536呎吋..
遲D影相擺上黎...

回覆 18# 的帖子

我都見過有支係用電既, 但果支香港街真係未見過,

其實會唔會可以都係BURRIS自己拎出黎賣? BURRIS都係MADE IN CHINA

引用:
原帖由 loloandlok 於 20-4-2017 12:13 發表
師兄有冇LINK分享睇下?THANKS
http://www.arms-cool.net/forum/r ... o=lastpost#lastpost
如果gp個筒身同vector個筒身結構一樣
應該可以改自發光acog

引用:
原帖由 loloandlok 於 20-4-2017 12:42 發表
我都見過有支係用電既, 但果支香港街真係未見過,

其實會唔會可以都係BURRIS自己拎出黎賣? BURRIS都係MADE IN CHINA
Burris唔會自己打自己, 一般都係OEM廠出事...零件流出, 百鳥歸巢..之類之類的各種後門手法.
所以老番不論幾"真", 品質都仲係會比較飄忽, 因為始終都係欠缺原品既劃一標準..

Ching
我都想知邊度買呀
唔該

good, 民鏡落場實用之餘亦唔貴hi花唔心痛, 珍品e記個set連RMR成萬8買左都唔多會有人捨得拎落場 ,  落場玩民鏡 , 造型玩高仿 , 自HI收藏就真品

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-4-2017 12:43 發表

http://www.arms-cool.net/forum/r ... o=lastpost#lastpost
如果gp個筒身同vector個筒身結構一樣
應該可以改自發光acog
如果平平地收到支破損品TA01改返入面都好

我比較現實,不是想淋冷水
今天買呢枝2000,賣出去肯定不值2000什至賣唔出
但一枝Ta01 or ta31 , 假如合理價錢入手
他日換鏡賣走基本上不會蝕而且有二手市場需求
真品軍品始終有佢本身價值同二手需求,這是很多人都忽略的

引用:
原帖由 Masgrey 於 20-4-2017 14:37 發表
真品軍品始終有佢本身價值同二手需求,這是很多人 ...
有啲人可能好似我咁
唔會賣野返出去ge
咁話知個二手市場係有幾保值
對我嚟講都係冇分別

引用:
原帖由 Masgrey 於 20-4-2017 14:37 發表
真品軍品始終有佢本身價值同二手需求,這是很多人 ...
有冇考慮過落場用時有意外撞花撞崩的折損?

1500 鏡ttl lost 都係1500
真品撞崩撞花的話...希望有買家肯用原價買啦

又或者真野 15000 假野 1500,當中差額是13500, 當你玩 4 年放,
個差額拎去做定期,hkd 定期1.2% ,4 年後即4.8% 增益,即 648 蚊
個差額拎去做人仔,rmb 定期3.2% ,4 年後即13.4% 增益 即 1809 蚊
講緊一件item 咋。講埋通帳仲煩,4 年前買番來 2 萬,今年賣番出去2萬1 千,賺左定蝕左呢?
注意講緊價值升跌,至於主觀快感不包含於此例。

即係咁.. 玩得起又捨得洗錢就買真品絕無問題,但不用下下話用真品點點點用仿品點點點的...

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

香港基本上唔存在真槍市場,
基本上冇真正需求或承接能力...

真係要保值, 要用時光隧道番去掃玩具Kriss Vector

其實所謂二手回收/折換價。
都係睇市場,有市至會有價。
而且用過就係用過(儲另作別論),放出二手市場如果有少花都會比準買家講到唔值錢。

引用:
原帖由 loveless 於 20-4-2017 15:23 發表
香港基本上唔存在真槍市場,
基本上冇真正需求或承接能力...

真係要保值, 要用時光隧道番去掃玩具Kriss Vector
呢把我有keep呀, 幾時穿5K呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題