發新話題

[others] 窮人ACOG

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 14:24 發表

如果平平地收到支破損品TA01改返入面都好
你可以打開隻gp acog睇下入面係咪呢個樣
Vector果隻4x32都係ta31F個reticle 同埋佢自己話行prism
係set prism個收光位貼條氚管落去
或者再換條真光纖 係個鏡殼到開個窿收光接光纖 填翻膠落去個窿
咁應該做到日間收光同夜既自發光
以上只係構想 如果做應該好大工程

引用:
原帖由 2slow 於 20-4-2017 15:42 發表

呢把我有keep呀, 幾時穿5K呢
你得一把的話......就好似現在樓市一樣。
樓價升到兩倍都無用,除非你賣左層樓去訓街。
渣兩個以上磚頭至有發圍可能

引用:
原帖由 RCman 於 20-4-2017 15:45 發表

如果真係無機會復刻的話, 呢把真係儲過世了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

呢支其實同Steiner M332好似同一個老母生既
Spec就大家有d唔同,但Steiner m332就貴多千幾兩千銀

引用:
原帖由 laiwangkai 於 20-4-2017 15:53 發表
呢支其實同Steiner M332好似同一個老母生既
Spec就大家有d唔同,但Steiner m332就貴多千幾兩千銀
要睇番血源
Burris 母公司係Beretta USA,
Steiner  母公司係 Beretta Holding Group.
而Beretta响重慶有間合資光學廠..

Steiner話M332/536玻璃係Schott, 話係響德國裝組, 話係mil-spec質素, 所以貴o的..

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 2slow 於 20-4-2017 15:49 發表

如果真係無機會復刻的話, 呢把真係儲過世了
我都想佢復刻

引用:
原帖由 RCman 於 20-4-2017 15:45 發表

我有兩把
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 20-4-2017 16:54 發表

我有兩把
想發圍嘅租出好過賣
一場幾舊

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-4-2017 15:43 發表

你可以打開隻gp acog睇下入面係咪呢個樣
Vector果隻4x32都係ta31F個reticle 同埋佢自己話行prism
係set prism個收光位貼條氚管落去
或者再換條真光纖 係個鏡殼到開個窿收光接光纖 填翻膠落去個窿
咁應該做到日 ...
ARMS COOX 有人拆散支舊TA 01 , 可參考

打game! 一定用玩具鏡! 打爛擺就!

引用:
原帖由 NCP013 於 20-4-2017 17:40 發表

ARMS COOX 有人拆散支舊TA 01 , 可參考
Yup
我就係睇左果個

回覆 31# 的帖子

硬改gp內膽應該0k之前拆過大陸支好似內堎鏡都係咁上下外型,
最多改完位冇得較上下左右, 但首先要執到支平破損品

引用:
原帖由 Masgrey 於 20-4-2017 14:37 發表
我比較現實,不是想淋冷水
今天買呢枝2000,賣出去肯定不值2000什至賣唔出
但一枝Ta01 or ta31 , 假如合理價錢入手
他日換鏡賣走基本上不會蝕而且有二手市場需求
真品軍品始終有佢本身價值同二手需求,這是很多人 ...
都啱既, 好似買支全新eotch 4千幾5千或二手先二至三千
只要保養得好賣返出去唔太蝕甚至唔蝕,亦賺左玩個段開心時間
其他非熱門鏡賣出去就冇軍版咁有市場了,不過貴極先幾千蚊野一部新ip價,玩到退役十幾廿年時間賣唔賣都抵到返哂。。。

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 23:06 發表
硬改gp內膽應該0k之前拆過大陸支好似內堎鏡都係咁上下外型,
最多改完位冇得較上下左右, 但首先要執到支平破損品
唔一定破損品既
Vector optic枝4x32已經係抄ta31f個reticle
較鏡果part結構比想像中簡單好多

發新話題