發新話題

[others] Oakley si 鏡撞撞擊能力竟然比玩具廠的還差

吉打是安心之選, 可考慮upgrade
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

閱讀多位C Hing對各牌子眼鏡的評價,得益良多. Thx for sharing

好耐之前打CQB, 我支1J AEG 約5M距離打裂左朋友副O牌
唔清楚佢買左咩型號, 但1J都頂唔到我都嚇左嚇, 之後我都唔太敢買O牌

自己又試過有一副陳年吉打C3, 都有7—8年
但打OUTDOOR比人打裂左, 可能鏡片太舊老化了

暫時帶ESS ice 中彈後都係凹痕。後期嚴重d就出裂痕。即換鏡片(感覺佢已完成習任了)。

其實就算真係防彈
膠片都會老花
所以要定期換

引用:
原帖由 horenhim 於 25-4-2017 09:44 發表
吉打是安心之選, 可考慮upgrade
話時話,吉打又真係平靚正之選,至少 c2 我覺得唔差 ... 係無人地 d 牌子咁出名o者。

我真品個D唔好話裂 打CQB中彈花都無花喎
你肯定你用緊真品?

回覆 37# 的帖子

有時係中彈位置既受力問題JE~

其實打中塊鏡唔爆對我黎講就已經算防到BB彈~
鏡片裂左只係話比你知佢交左功課必須要功成身退~
而且係當務之急!
要求塊鏡片下下中彈都唔花唔裂...同拎件真鐵避彈衣擋左粒子彈塊鐵片要毫髮未傷唔准凹有咩分別??
我自己副鏡玩左幾年都打裂左...
搵左好耐OAKLEY都搵唔到副岩心水, 到搵到FLAK SERIES鋪頭又話無我想要既色...
咪買住副3M玩住先囉~

我識個開眼鏡店既朋友,佢同我講唔好去大型眼鏡店買o牌,rayband呢啲牌子,因為十副有七副係流既,佢地會捞高仿貨賣,你分到咪比副真既你,分唔到既話.....

引用:
原帖由 Eddiem249 於 26-4-2017 09:20 發表
我識個開眼鏡店既朋友,佢同我講唔好去大型眼鏡店買o牌,rayband呢啲牌子,因為十副有七副係流既,佢地會捞高仿貨賣,你分到咪比副真既你,分唔到既話.....
唔敢評論你朋友, 不過我會諗...連大眼鏡店都假...
咁細眼鏡店見賣高仿更有肉食, 咪更加唔會入真貨??

引用:
原帖由 stevechau 於 26-4-2017 11:44 發表

唔敢評論你朋友, 不過我會諗...連大眼鏡店都假...
咁細眼鏡店見賣高仿更有肉食, 咪更加唔會入真貨??
高仿O鏡一向都有
我不評論街鋪有無真假
但本地眼鏡鋪,專門店佢地定價偏高
買,去外國網上大型運動鋪買可以平一半
而且真貨買得開心用得安心

引用:
原帖由 RCman 於 26-4-2017 11:58 發表

高仿O鏡一向都有
我不評論街鋪有無真假
但本地眼鏡鋪,專門店佢地定價偏高
買,去外國網上大型運動鋪買可以平一半
而且真貨買得開心用得安心
有無海外網上大型運動鋪可推薦?感謝!

引用:
原帖由 Eddiem249 於 26-4-2017 09:20 發表
因為你朋友開既係小型店嘛

而家唔知
江湖傳聞當年媽8真係有高仿, 員工私下撈落去做定公司做就唔知喇
但細鋪中招機會一定重高
今晚打老虎

發新話題