22 12
發新話題

KWC Desert Eagle 問題

KWC Desert Eagle 問題

唔好意思各位ching 又係我

好耐以前仲係好小學雞既時候買咗一對KWC出既Desert Eagle 仲要係二氧化碳推動(點解要咁做...唔好提啦,果時年少氣盛
而家諗住既然冇人要不如用到佢壞算數

因為本體係二氧化碳,想改成用GAS,因此有啲問題想知道:
1. 如果我用KWC出既CO2轉12KG GAS轉換器(編號KW058),個焦耳同初速平均會去到幾勁?
本身用CO2而且會達1.5J,已經唔用得嚟打CQB,所以一定會去用GAS降火
但係唔知道呢把改行GAS會去到幾大(eg,仲係過1.2J個最大值),GOOGLE又搵唔到數據,所以希望有用呢個件既ching可以幫忙比個大概數目
如果又不幸爆焦耳,有冇方法可以減?

2.改過個彈夾會唔會唔比入場?
本人覺得可能性唔大,但係都係心驚驚想知,唔係買咗又係浪費錢同時間

同埋有關於裝備:
3.有邊啲槍套同夾套可以裝沙鷹既槍身同夾?
因為本身體積大咗一圈,所以果堆玩1911既通用槍套恐怕唔夠放
係EBAY見到有啲設計成專比EAGLE用既槍套,但係最平150(唔計運費),有冇其他系香港都仲係啱用而唔會好貴既型號?

我知道Desert Eagle本身唔適合用嚟打GAME(其實本身個設計本來就唔係好實用)
但係既然而家有返一定trigger displine同common sense,加上又冇人要,唔用都係浪費,希望有ching可以幫忙疑難排解

多謝各位

(ps. 其實到底CO2槍有乜用,本身周街唔比打,而且對零件傷害又重...)

CO2 出力穩定, 不會凍夾及受天氣影響, o係外國温差大的地方有市場...

零件傷害重o尼樣有保留

Gas 同出力對零件耐用度一樣有影響, O ring 急凍得多更加係㦸

其實係有人用Desert Eagle落場既
Kwc出過gas匣,搵唔搵到呢種絕種貨?
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

CO2改gas好麻煩,師兄不如向KWC廠問下或上網摷下入氣匣啦。如果唔中意賣左佢仲唔使煩。
FBC1

試過用Marui DE打咗一場CQB,駁火情況下非常輸蝕......
究竟世界上還有神嗎?

想賣,但係冇人肯接呢個先係問題,而且gas匣都唔知邊到有呢種絕種咁滯既老嘢...

Co2係外國易取得過topgas又平,又因為天氣太凍gas冇力所以co2外國市場受歡迎過topgas , 本地一年裡氣温長時間25度topgas有良好表現咁就便利過co2無需要用了,
唔比落場我估因為co2改力可以大得驚人,以安心為理由加上topgas為主流所以禁哂topgas以上動力既氣體包括紅氣, 至於co2點解比較傷槍就是blowback撞擊力度大左,又要用硬彈弓扑夾嘩佬咁實冇低壓d既topgas咁耐用了,同樣用大力gas一樣道理降低耐用度
唔想玩co2不如平平地放左佢估計有人要的, kwZ叉gas同馬記比咁實馬記好玩d。。

十N年前馬記都未出,KWC支槍全Marking,大容量大氣缸勁後坐,540元正!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 天翔翼 於 26-5-2017 23:55 發表
想賣,但係冇人肯接呢個先係問題,而且gas匣都唔知邊到有呢種絕種咁滯既老嘢...
平D賣總會有人接既。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 27-5-2017 16:19 發表

平D賣總會有人接既。
唯有咁
但係呢個壇你無得BUMP同改價錢都冇人睇到

Sorry for bumping,少少update

啱啱買到兩set KW058轉換頭
但係買到返去先發覺根本就完全塞唔到入去(連個形都完全唔啱

之後去YOUTUBE問人先發現原來有伏
呢個轉換頭係要配合加長版彈夾先用得既
而且唔止係Deagle,而係迷你Uzi果堆都係咁,一開始搞錯哂

另外較新版既Deagle同舊果隻Deagle應該係同一樣嘢嚟,只係變咗有marking版
因為本身個編號都係KCB51,只係後面"lung"住果堆數字字母唔一樣
理論上彈夾應該都係全部共用,但係是真是假我就真係傻傻分不清

引用:
原帖由 天翔翼 於 29-5-2017 23:06 發表
Sorry for bumping,少少update

啱啱買到兩set KW058轉換頭
但係買到返去先發覺根本就完全塞唔到入去(連個形都完全唔啱

之後去YOUTUBE問人先發現原來有伏
呢個轉換頭係要配合加長 ...
換轉換頭之前仲要拆走匣內個尖咀至可以用到,仲要換條較軟既回堂彈弓。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 30-5-2017 09:09 發表

換轉換頭之前仲要拆走匣內個尖咀至可以用到,仲要換條較軟既回堂彈弓。
真係搞到頭都暈orz 成本又高又得個0.48J...
直接買把新少少既WE六吋hi-capa full到佢爆都簡單啲....啲件又可以回收比把馬記用.....

另外已去信問KWC,但係KWC客服唔知係咪潛緊水定係無睇到,無人回覆

引用:
原帖由 天翔翼 於 30-5-2017 10:29 發表

真係搞到頭都暈orz 成本又高又得個0.48J...
直接買把新少少既WE六吋hi-capa full到佢爆都簡單啲....啲件又可以回收比把馬記用.....

另外已去信問KWC,但係KWC客服唔知係咪潛緊水定係無睇到,無人回 ...
CO2轉GAS輪槍易搞D。
FBC1

想問一下
改冧個彈弓要係本來既幾多%?會令個焦耳變幾多?係新填地街買得唔得?

22 12
發新話題