發新話題

[開箱] EMG SAI 1911 DS Airsoft Training Weapon

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 horenhim 於 1-6-2017 01:45 發表
唔係有caspian frame........
洗我千幾銀
你話如果比你發現個caspian frame只係啞鉛造一跌就散會幾咁開心呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 1-6-2017 09:42 發表

勁! 請問trigger ring改了什麼?
三叉片有無做手腳??
原裝前虛位太多(3-4mm...WTF),
把Trigger ring接觸 Disconnector/Sear的位置向後拗
將上述位置加厚或像鋼trigger ring般做個小分叉向後頂亦可減少距離,但我懶.

三叉片有調較至近似Marui的形狀
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

剛剛帶左佢返屋企,
都係選擇了4.3
QC差....心中有數
不過呢個價錢當零件鎗就算吧!
有時間至打散佢

附件

1-6-2017 14:39

引用:
原帖由 RCman 於 1-6-2017 14:39 發表
剛剛帶左佢返屋企,
都係選擇了4.3
QC差....心中有數
不過呢個價錢當零件鎗就算吧!
有時間至打散佢
呢個價錢。。。當零件槍也太貴了吧

引用:
原帖由 Ang123456 於 31-5-2017 07:20 發表
如果好重手,可能是亞鉛合金?
隻匣成370gm...

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 2-6-2017 15:21 發表

隻匣成370gm...

店員話ProWin匣用到,我無唔知係咪

引用:
原帖由 RCman 於 2-6-2017 15:59 發表

聽日試下
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 1-6-2017 01:45 發表
頂唔順個trigger改下佢, 懶人做法.

http://i141.photobucket.com/albu ... 7-95DE-4DBC-801B-43 ...
請問CHing! 我本來想將原本Hammer換馬記數Nova 新Hammer點知係唔啱嘅
請問係咪要用WE嘅Hammer?

Thanks

引用:
原帖由 2slow 於 31-5-2017 10:28 發表

上下槍身色水不一致, 應該支支都係咁
唔知5.1版本又點呢  好似無咩人買5.1版
點解無乜人買5.1?? 有乜問題?
我自已覺得5.1 成支槍比例好過4.3

[quote]原帖由 Wopa1969 於 8-6-2017 10:37 發表

請問CHing! 我本來想將原本Hammer換馬記數Nova 新Hammer點知係唔啱
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

[quote]原帖由 Wopa1969 於 8-6-2017 10:37 發表

請問CHing! 我本來想將原本Hammer換馬記數Nova 新Hammer點知係唔啱
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

等下吧, 會出鋼火控
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 RCman 於 2-6-2017 03:59 PM 發表

用到,剛買多3隻

厚裝隻trigger真係好唔掂, 唯有換左佢

順便換埋hammer試試兼容性

可惜sear 係特規, 未必夾到其它hammer, 如某些Nova或CP(通常有跟自已sear那些)
Nova, 吉打等等的hammer洞比較fit, 應該要執少許就入到, 但sear方面未必夾所以得閒再搞...

換完trigger及hammer靚仔返小小

4 個讚好! TOP

回覆 44# 的帖子

多謝CHing 分享!trigger我都換咗!Hammer真係要花D時間

發新話題