發新話題

[WA] Prime 身問題

引用:
原帖由 gainax 於 6-6-2017 00:18 發表
我醒起了  豬P支新設計行錍零煲似係WA尺吋用係派身就短身左,
咁冇野頂住bolt尾唔怪得單發都槍機反彈打一下停
要用馬記個類buffer凸出來貼返煲尾先ok掛? 不過買返普通WA系統煲再用返派身付送延長墊小D煩惱,最 ...
佢呢款bolt有for bomber做長左,已經係o岩位
我覺得呢個bomber身好似有太多問題...剛剛試bolt stop都冇埋...
我係唔係應該買5ku 130% hammer spring同hammer stop(L角?)換左睇下單發得唔得先?

回覆 16# 的帖子

如唔是煲長度令到反彈,咁似係火控神神地, 以前玩過b0mber同派身啲數基本一樣用返之P火控打單發唔易有問題,唔知係咪有損壞定接觸不良,印象中之p板機L角有粒機米可較長短有機會有影響,
火控一切正常支煲又新,咁得返切氣位同飛機底口唔fit同hammer彈弓老化唔夠力扑開嘩佬了, 仲有原裝件係手最好先還原試試,彈弓唔夠力可以屈大角度再叉少D氣試(大約2秒)

引用:
原帖由 gainax 於 6-6-2017 01:17 發表
如唔是煲長度令到反彈,咁似係火控神神地, 以前玩過b0mber同派身啲數基本一樣用返之P火控打單發唔易有問題,唔知係咪有損壞定接觸不良,印象中之p板機L角有粒機米可較長短有機會有影響,
火控一切正常支煲又新,咁 ...
唔好意思咁好問題,至於條super bolt小洞有冇咩可以填返佢救返來用?個破損口大約1x0.5mm半月形

回覆 18# 的帖子

鋼煲可以焊接,但冇工具又非做呢行要托親戚朋友有做開先有得整,整得黎不如買過支快捷。。

引用:
原帖由 navy_seal 於 5-6-2017 21:24 發表

請問單發,打完第一發,第二發就冇反應,要彈下佢先有返或者再拉過bolt..會係咩問題..?
換一換個super bolt, 再裝返舊果個bolt就係咁,thanks
我覺得可能係板機彈弓老化了令擊錘和單發司牙分離動作不暢順引起
signature oversize

剛拆散左,發現hammer bearing 爆左,唔知關唔關事, 但係我手頭冇零件

同埋trigger 果粒機米教長短會有咩分別? Thanks

引用:
原帖由 navy_seal 於 7-6-2017 15:37 發表
剛拆散左,發現hammer bearing 爆左,唔知關唔關事, 但係我手頭冇零件
就算唔裝擊錘啤呤都無大影響
板機粒機米要在亞鉛製的板機上才有用
signature oversize

引用:
原帖由 navy_seal 於 7-6-2017 15:37 發表
師兄仲未搞好 不如問下朋友有冇件借來測試
再唔係收返個豬p hammer試下,wok亞鉛火控我相信好多人屋企一堆

引用:
原帖由 gainax 於 6-6-2017 07:20 發表
鋼煲可以焊接,但冇工具又非做呢行要托親戚朋友有做開先有得整,整得黎不如買過支快捷。。
無錯! 鋼煲可以焊接, 呢支prime的鋼bolt,
lock bolt位蝕了, 搵個燒焊佬焊完再打磨一下又用得了

另外, 小弟都係prime身, prime bolt配GP飛機組, 十分好打

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

1 個讚好! TOP

用鋼bolt要唔要配合硬hammer彈弓?用左supper bolt,bolt lock唔到...就黎比佢玩死

回覆 26# 的帖子

第一要check下就咁用手拉bolt可否lock bolt先 (裝上無彈的彈匣試)
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 8-6-2017 14:23 發表
第一要check下就咁用手拉bolt可否lock bolt先 (裝上無彈的彈匣試)
裝上無彈的彈匣手動可以lock bolt

引用:
原帖由 gainax 於 8-6-2017 00:12 發表

師兄仲未搞好 不如問下朋友有冇件借來測試
再唔係收返個豬p hammer試下,wok亞鉛火控我相信好多人屋企一堆
湯左支WA M4個原裝HAMMER 落去就無事了

引用:
原帖由 navy_seal 於 8-6-2017 14:29 發表

裝上無彈的彈匣手動可以lock bolt
lock得實在嗎?
bolt頭蝕了?
用原裝recoil spring?
有無墊buffer?

懷疑幾樣野:
1) 你個網球拍食唔住條BOLT, 好多原裝網球拍彈得唔夠高, 要磨網球拍下半部
2) 用了加強回樘彈弓

發新話題