發新話題

[WA] Prime 身問題

回覆 30# 的帖子

我覺得應該係網球拍彈得唔夠高,已打磨左斜位,GP錏鉛bolt lock無問題,如何另佢彈高D

引用:
原帖由 navy_seal 於 8-6-2017 15:50 發表
我覺得應該係網球拍彈得唔夠高,已打磨左斜位,GP錏鉛bolt lock無問題,如何另佢彈高D
你用緊咩bolt? 鋼?

如何另佢彈高D.......幾樣野可以做:

1.網球拍底如圖磨斜位
2.接觸面種縲絲 (如用錏鉛網球拍)
3.加厚彈匣Bolt lock頂杆

(圖唔記得左係邊度cap底)
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 32# 的帖子

本身用緊GP BOLT, 本身BOLT LOCK都有問題,磨左個GP BOLT同網球拍斜位就無事了.
買左套#勝BOLT,裝上去就LOCK唔到. 睇返個#勝BOLT磨損位都好小,應該係BOLT STOP頂得唔夠高掛

附件

8-6-2017 16:46

引用:
原帖由 2slow 於 8-6-2017 12:56 發表

無錯! 鋼煲可以焊接, 呢支prime的鋼bolt,
lock bolt位蝕了, 搵個燒焊佬焊完再打磨一下又用得了

另外, 小弟都係prime身, prime bolt配GP飛機組, 十分好打

非常好 鋼煲只要唔爆是近乎無限次使用,長久玩開頭比多d落鋼煲執順左無得輸

引用:
原帖由 navy_seal 於 8-6-2017 14:46 發表

湯左支WA M4個原裝HAMMER 落去就無事了
咁似係冇左hammer錍零唔夠下壓角度勾唔到單發勾
不過整好就算唔好再理

引用:
原帖由 navy_seal 於 8-6-2017 16:46 發表
本身用緊GP BOLT, 本身BOLT LOCK都有問題,磨左個GP BOLT同網球拍斜位就無事了.
買左套#勝BOLT,裝上去就LOCK唔到. 睇返個#勝BOLT磨損位都好小,應該係BOLT STOP頂得唔夠高掛
Bolt lock要預返大約最少5mm隔距先夠穩定,可能支##bolt長左搞到隔距短左就Lock唔夠穩定,先跟2slow師兄方法搞左先 ,我WA系統都加高夾頂杆或網球拍低同磨短煲L角先夠穩定,
但肉酸左唔建議新煲咁整打蝕先算

回覆 36# 的帖子

我磨短緊條bolt尾,磨到手軟都係仲差1mm...

引用:
原帖由 2slow 於 8-6-2017 16:24 發表

你用緊咩bolt? 鋼?

如何另佢彈高D.......幾樣野可以做:

1.網球拍底如圖磨斜位
2.接觸面種縲絲 (如用錏鉛網球拍)
3.加厚彈匣Bolt lock頂杆

http://www.wargamehk.com/cgf/attachments/forumid_2/20090 ...
師兄,可唔可以PM我焊接既地方? Thanks

回覆 37# 的帖子

執鋼件係咁上下慣左就冇野
如是執短煲尾要留意返個尾要頂住buffer唔撞到粒retainer, 撞到日子耐左就撞斷了
Hammer彈弓硬度最好狀態是足夠穩定打開嘩佬有足夠供氣量,
太硬身會令blowback十分唔順, 通常睇返温度配,夏天戶外硬少少ok
冬天凍d易扑左就唔需要硬身了

bolt stop磨斜位 的確可以解決bolt lock問題不過飛機入氣口會比bolt stop磨損
我的方法是剪bolt stop彈弓
signature oversize

引用:
原帖由 navy_seal 於 8-6-2017 17:36 發表

師兄,可唔可以PM我焊接既地方? Thanks
唔好意思, 年幾前既事忘記了在那裡...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

終於搞好支野BOLT LOCK 同條SUPER BOLT, 用GP飛機, 試槍打0.25珠 1.4-1.5J, 開冷氣24/5度正常嗎?

引用:
原帖由 navy_seal 於 14-6-2017 16:06 發表
終於搞好支野BOLT LOCK 同條SUPER BOLT, 用GP飛機, 試槍打0.25珠 1.4-1.5J, 開冷氣24/5度正常嗎?
差唔多了落場要用0.3珠夏天3x度可能升到1.7~1.8已經打唔到1.5j場要降火

想請教各位師兄, Bomber (Prime身 + G&P件) 的 M16/M4 可否用「井勝」鋼 bolt? 打起來順唔順?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 14-6-2017 17:24 發表
想請教各位師兄, Bomber (Prime身 + G&P件) 的 M16/M4 可否用「井勝」鋼 bolt? 打起來順唔順?

https://www.youtube.com/watch?v=B9wS9jvtdKU
signature oversize

發新話題