發新話題

M4槍系推薦?

引用:
原帖由 gainax 於 3-7-2017 18:49 發表

馬記改支標準mk18 mod1成本要4千以上, 3k槍,7XX㾠牛dd骨(冇v記個支copy咁靚),前後摺西(v記賣好貴),可能仲要改外管或粗用原裝cqbr管加鐵圈固定, 所以玩款mk18/mk12既玩家唔少轉左玩v記因性價比高又打得下,但台 ...
主要都係求返外觀 目前有支M記HI CAPA同V記G17都覺得分別好大...
DIY既野目前0經驗 如果係要買既一係完全唔使再執 一係要少執 增加下經驗又唔會太難整整爛槍咁
當然新手執唔到都可以接受 始終我main point係玩下槍 射下空氣咁 10米射到直線都好足夠

引用:
原帖由 siucut 於 3-7-2017 18:12 發表
VFC MK18去WGC訂
睇左田土金個網 OUT OF STOCK, 要特登另外訂?
另外睇佢價錢好似貴過出面一截...

引用:
原帖由 watergap69 於 3-7-2017 23:14 發表
咁想請問“我們”牌可以嗎?
we我聽過係好難搞 不過補品多到可以自己成槍
外觀唔太清楚 無拎過上手
不過marking方面
如果我們2000左右 搵人整marking 300左右
都買到cybergun了

引用:
原帖由 ms902 於 3-7-2017 23:44 發表

we我聽過係好難搞 不過補品多到可以自己成槍
外觀唔太清楚 無拎過上手
不過marking方面
如果我們2000左右 搵人整marking 300左右
都買到cybergun了
難搞又唔算 如果唔想搞都係馬記最快
外觀we係麻麻的 係好多野真數 (頂骨唔係 )

引用:
原帖由 watergap69 於 3-7-2017 23:14 發表
咁想請問“我們”牌可以嗎?
我們dM4最大賣點勝在平,性能中規中舉夠落場玩 TW槍價17XX~18XX 夾只係百尾平到笑,所以就算舊系統台灣都仲唔少人繼續玩,但本地賣得貴左2200槍,夾2XX就無新v記同新ksz咁有吸引力因九折槍價位一樣除左夾平d,但後兩者包鋼件硬件上我們就輸蝕好多,一般而家M4外型都係馬記,ksz,朱hk,同v記呢幾間新改版系統比較適合新玩家入手了

回覆 16# 的帖子

著重外觀同像真造型性能要求其次咁v記d M4係個唔錯選擇,
只係30m準度唔太理常要花多d時間搞搞, 畢竟佢外觀靚又齊marking仲包鋼內件後備件又平(2百4成支bolt)新版夾表現有力有九折標準版22XX係抵玩, 呢個價位唔係ksz就係佢要外皮靚咁得返佢冇得簡

引用:
原帖由 gainax 於 4-7-2017 01:07 發表
著重外觀同像真造型性能要求其次咁v記d M4係個唔錯選擇,
只係30m準度唔太理常要花多d時間搞搞, 畢竟佢外觀靚又齊marking仲包鋼內件後備件又平(2百4成支bolt)新版夾表現有力有九折標準版22XX係抵玩, 呢個價位唔係ksz ...
明白
如果v記既話邊款比較抵買?
雖則個人喜好係mk18 但係街上好易就搵到平過2500既2015 m4 ris
其他V記槍又少見 都唔知邊度有得賣

自己平時得閒都會同朋友落槍街window shopping
不過知識真係好局限係條街入面 樓上舖果d淨係入過magpul一間
對vfc m記有些好感
m記要睇槍唔難搵 但係v記真係唔知邊度多...

回覆 22# 的帖子

得E興趣同紅狗有9折, 哂把根M4 RIS 折左最抵玩. 22xx海軍托LMT後西VMAG
正價要2千5~6同馬記相差唔多我會買返馬記,
mk18 MOD1最新版暫時應該得WGZ有但3K上下冇折, 要折就只有等前者返貨先有
V記槍WGZ代理最齊其次E興趣, 可以上去望望實物

引用:
原帖由 ms902 於 3-7-2017 23:40 發表

睇左田土金個網 OUT OF STOCK, 要特登另外訂?
另外睇佢價錢好似貴過出面一截...
田土金成日都冇貨架啦,不過你可以照上網落單訂,佢地會翻貨比你,不過就要等一下羅,如果VFC都冇貨既話就全數退錢。
價錢咪同依何比差不多

引用:
原帖由 gainax 於 4-7-2017 08:00 發表
得E興趣同紅狗有9折, 哂把根M4 RIS 折左最抵玩. 22xx海軍托LMT後西VMAG
正價要2千5~6同馬記相差唔多我會買返馬記,
mk18 MOD1最新版暫時應該得WGZ有但3K上下冇折, 要折就只有等前者返貨先有
V記槍WGZ代理最齊其次E ...
田土金去左睇過下 ebobby未去過 好似好遠...
mk18最新只有2015版?
3K下既有得諗

如果買cybergun果支改短槍管會唔會好麻煩 當佢mod0玩都得
未見過有cybergun既cqbr賣

引用:
原帖由 siucut 於 4-7-2017 09:52 發表

田土金成日都冇貨架啦,不過你可以照上網落單訂,佢地會翻貨比你,不過就要等一下羅,如果VFC都冇貨既話就全數退錢。
價錢咪同依何比差不多
不過ebobby好似有九折做?
幾千蚊支九折都幾舊水

回覆 26# 的帖子

改短管唔煩,用錢可以解決, 拎出去比人改黎改去都幾百,不如真係加多d買返馬記cqbr唔洗執唔洗改味仲好

引用:
原帖由 gainax 於 4-7-2017 15:33 發表
改短管唔煩,用錢可以解決, 拎出去比人改黎改去都幾百,不如真係加多d買返馬記cqbr唔洗執唔洗改味仲好
馬記唔係話無咁像真咩
如果要捨棄像真度既話次世代會唔會係一個唔錯既選擇
買GBBR都係想試下全自動果陣果個後座力

另外就係VFC隻MOD1骨太性感...

回覆 29# 的帖子

馬記gbb m4係對比其它gbb冇咁像真姐,同次世袋比仍像真n倍
一支電震動bolt片肥仔身,同真數身真實操作有後坐力啪啪無得比像真方面
有錢馬記改支, 像真+性價比就v記

發新話題