27 12
發新話題

[others] Slong G-Kriss

Slong G-Kriss

話先說在前,我知道很多人難以接受新事物,但作為一個喜歡槍的人,應該多接受不同款式的"玩具",我可不想為了個人品味而開罵戰,喜歡看的給個讚,不喜歡的按上一頁好了

氣槍界近幾年興起了3D print 的熱潮,畢竟成本比以往用模具來得方便便宜. 今次台灣有一間以出產氣槍配件聞名的廠商-SLONG Airsoft ,以3D print 技術,設計了一套給WE G系列用的配件,"G-Kriss". "射手"今年開始是Slong的代理,一到貨已通知入手,售價是#!), G-Kriss 的設計概念,大概是來自Kriss Vector 吧,看起來真的有幾分像,前"握把?"位置可多插上一個後備彈匣,非常方便實戰時更換彈匣,加上同為Slong設計的尖刺匣底片(鋁製)及軌道拉桿(鋁製),將一支平凡的Glock變了一支科幻的"太空槍".
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

5 個讚好! TOP

比想像中好睇wo
如果配落枝G26A 好似唔錯
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

拿過上手,科幻歸科幻,感覺不是很實用

引用:
原帖由 olw0978 於 13-7-2017 23:46 發表
拿過上手,科幻歸科幻,感覺不是很實用
呢啲都係做型多,叫做特別啲,同放多隻匣

引用:
原帖由 oliver1997 於 13-7-2017 23:46 發表
比想像中好睇wo
如果配落枝G26A 好似唔錯
G26裝唔到

回覆 5# 的帖子

34 17L呢咁
得既話仲型吖
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

引用:
原帖由 oliver1997 於 14-7-2017 00:01 發表
34 17L呢咁
得既話仲型吖
官網話For WE G17 & G18c, 但我估執少少位可裝34 or 17L,另外佢地有另一款for G19 & G23

等緊GI.JOE 0個套...係咪都係SLONG出??

引用:
原帖由 Kwind 於 14-7-2017 01:02 發表
等緊GI.JOE 0個套...係咪都係SLONG出??
GI.Joe 出左啦,不過唔賣香港喎

引用:
原帖由 jacko 於 14-7-2017 01:34 發表

GI.Joe 出左啦,不過唔賣香港喎
  ......點解會咁

引用:
原帖由 Kwind 於 14-7-2017 01:08 發表
條片又拍得幾型

https://www.facebook.com/www.AOG ... -aGAOz3D2svi3OhY3dw
X100 Thx for sharing

我個人要求簡單實用,呢款套件須不合我要求,但真係幾型。
FBC1

加埋個尾托lit又可以扮vector

引用:
原帖由 FBC1 於 14-7-2017 14:01 發表
我個人要求簡單實用,呢款套件須不合我要求,但真係幾型。
啱曬你要求

附件

14-7-2017 14:39

27 12
發新話題