發新話題

[KSC] KSC M9A3 銳意製作中

引用:
原帖由 Ben_9413 於 21-7-2017 16:53 發表

當年m9對p226 性能指標都係SIG贏, 又係輸價格及其他啫

軍用好多時都係夠用便可以
果時226蠃 但m9平得黎又過到標準
226都算長青 燒佬用左咁多年都仲用緊 近幾年用mk25

重有分美版同意版

引用:
原帖由 JBL 於 21-7-2017 17:25 發表

我有Fan係槍會成日打,佢話19彈道好散非常唔準係垃圾,
92則又準又唔Jam彈好到不得了,講完又講。
對外公布原因是MARSOC需要concealable 的手槍
(亦有可能係要湊住D 1911太煩 )
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 happypony 於 21-7-2017 17:39 發表
重有分美版同意版
聽說意版造功比較精細 美版鋼水好d
美版9mm m9好似軍方contract係再粗功d
Com買到既已經比較好

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-7-2017 17:20 發表

果時226蠃 但m9平得黎又過到標準
226都算長青 燒佬用左咁多年都仲用緊 近幾年用mk25
當年好似m9係每支平226一蚊

回覆 51# 的帖子

咁都得?係咪個出價俾對家知道左

引用:
原帖由 JBL 於 2017-7-21 17:25 發表

我有Fan係槍會成日打,佢話19彈道好散非常唔準係垃圾,
92則又準又唔Jam彈好到不得了,講完又講。
有幾代白老鼠同佢做fault detection, o吾掂有鬼

同M16一樣

引用:
原帖由 BLSK 於 21-7-2017 19:53 發表
咁都得?係咪個出價俾對家知道左
92系列手槍是意大利Beretta公司於1972年開始生產,包含多種衍生型式及不同口徑,因其性能優異,可靠性良好,推出至今仍受到各國軍事及執法單位廣泛使用。

美國陸軍為尋求新一代手槍以取代原來已服役超過70年之M1911 .45口徑手槍,於1984年開始對來自世界各地8家廠商所提供之30支手槍進行測試,當年8月結果出爐,由Beretta 92FS及SIG P226勝出,但最後招標時92FS以低於SIG P226 約1美元的價格獲得合約。訂單數量為321,260支,並賦予編號為M9。

其實不知道的是,其中還有隱情。P226的報價包括備用彈匣和清潔套裝,而貝雷塔92F的報價只有一支空槍,表面上看買一支P226的錢可以買兩支貝雷塔92F,其實,如果算空槍的話,P226還要更便宜。雞賊的義大利人就是這樣贏得了XM9的合同。

回覆 54# 的帖子

不過好彩P226如果唔係就要叫M9個名好7唔襯佢

引用:
原帖由 JBL 於 2017-7-21 22:02 發表
小弟的兩支玩具,KSC肉RA鋼滑架及鋼擎,一支軍版,一支意版,後座力彭拜.......

?oh=274b31b64a76a798badc8f711 ...
意版

玩左多年MARUI ,KSC 定位冇大改變, 個人覺得KSC PISTOL始終氣化好一些又唔洗改, 應該話冇選擇可改PARTS, 可借外觀冇其他廠出SLIDE等等.,準繩可換楓葉管.

引用:
原帖由 sakatam 於 21-7-2017 23:34 發表
玩左多年MARUI ,KSC 定位冇大改變, 個人覺得KSC PISTOL始終氣化好一些又唔洗改, 應該話冇選擇可改PARTS, 可借外觀冇其他廠出SLIDE等等.,準繩可換楓葉管.
唔明點解成日話KSC無slide換,無parts換⋯⋯⋯⋯⋯
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 22-7-2017 02:34 發表

唔明點解成日話KSC無slide換,無parts換⋯⋯⋯⋯⋯
對比馬記一街件咁實"似"無件換, 不過手槍風氣唔玩馬記系統己經比人覺非主流,
咁佢既產品相關既資訊流通性少都好合理..

發新話題