21 12
發新話題

[G&P] 新手M7a1 gbb

引用:
原帖由 gainax 於 7-8-2017 20:02 發表
邊有人做新野打自己舊野, 等賣哂舊野個時又有商機就出新野架嗱
馬記M4出左成兩年熱潮未過,好奇竟然未有廠爭做CNC槍身, 近年潮流民版身仲係做WA,KSZ系統,
照道理出馬記系統一堆人會爭住比錢改CNC槍身但冇 ...
如果做d無人買既野不如出新野
依家應該冇咩人買gp kit砌了
根魔好似搞緊身比馬記
馬記少身係因為本身已有cerakote?

回覆 16# 的帖子

豬標kit好處係平砌用黎粗打或拆件用返係WA系統到,貴砌既話意思不大, Sai呢d獨有款得豬P有想玩冇得唔買,驚用料唔得可以玩7k個支cnc版
有左馬記只要筆值足夠,其他系統新入手都唔多人會玩 仲玩緊其他牌子既玩家原因不在乎廢事轉會玩落去,或有指定要求例如款式,像真等等,
不過我就比較另類幾個月前都放走左一支馬記,可能馬記煲back個feel未有心目中好玩程度,加上養支Z系統亞鉛件日後長久計買補品都幾金,雖然原裝係已經準同rof快加上運作穩定基本上唔需要diy,所以會留返一支改好做最top精準性能gbbr

馬記出左一段時間改件有一堆係未有另外款槍身, 軍版身同gi夾其實唔玩返軍版就唔好睇,都期待有廠好似豬P咁出一系列馬記系統鋼件化又多款來臨,暫時玩返馬記改住先

引用:
原帖由 gainax 於 7-8-2017 23:39 發表
豬標kit好處係平砌用黎粗打或拆件用返係WA系統到,貴砌既話意思不大, Sai呢d獨有款得豬P有想玩冇得唔買,驚用料唔得可以玩7k個支cnc版
有左馬記只要筆值足夠,其他系統新入手都唔多人會玩 仲玩緊其他牌子既玩家 ...
好耐之前都有人講馬記唔係大晒
但原廠黎講佢的確係 馬記打top gas都應該有排玩的
我諗遲下應該會有平件廠加入如uac啊吉打果d
我都諗緊點解冇奇怪款槍身出比馬記

回覆 18# 的帖子

馬記Z系統個hammer彈弓有返咁上下硬度,壓低個鎚個下阻力唔細其實唔改既話唔係話去到屈機地步,不過支槍穩定性同準度就有d屈屈地機,原裝表現比其他牌子好太多 其實只係佢地一直冇交足功課
無論落場定比賽最重要都係準度同穩定性, 馬記最大優勢就係呢度,所以遲早追求性能玩家都係會買支馬記改落去, 但落場d野唔是拎100分火器就得天下,技術與經驗重要d,拎性能好d工具只會得心應手d,
比賽就係邊支好打就邊支一定改支Z系統
其實副廠出壓鑄身都ok,只要熱門型號實有市場唔一定cnc咁貴,反正買馬記大部分人落場都hi花,原裝身些啦曲咁靚我唔捨得撞崩刮花

引用:
原帖由 gainax 於 8-8-2017 00:30 發表
馬記Z系統個hammer彈弓有返咁上下硬度,壓低個鎚個下阻力唔細其實唔改既話唔係話去到屈機地步,不過支槍穩定性同準度就有d屈屈地機,原裝表現比其他牌子好太多 其實只係佢地一直冇交足功課
無論落場定比賽最重要 ...
我等緊zparts隻鍛身另
另外等緊機會借fd果枝黎操下 未操過就買過唔到自己果關

回覆 20# 的帖子

如有玩開其他牌子舊系統原裝之下表現同Z系統比開箱表現, 你會發覺咁多年開箱係玩緊未完成品 話哂集結咁多年gbbr市場經驗加上馬記設計團隊,咁一定有過人表現, 老實講z系統M4成六萬日幣3k之內港紙買到係平,唔係日幣跌加上批發價, 正常要3千幾4千先買到,
想體驗產品質數馬記呢次值得買

21 12
發新話題