發新話題

[others] 新手請教各位玩二戰槍的師兄 PPS MOSIN

新手請教各位玩二戰槍的師兄 PPS MOSIN

小弟最近對二戰步槍有興趣,
今日係店買左支氣動短版MOSIN,
店家標示話係PPS出品, 但係我Google只係見有長版連鏡版,
槍盒無任何LOGO/貼紙.
想請教各位師兄我呢把到底係咩來的

之後我睇真槍圖片, 感覺似係carbine, 但係個BOLT唔似

同埋把槍上完彈槍管向下,粒BB彈會跌出黎,(試槍時無諗到)
而且好大煙, (應該氣化唔好)
睇睇下成把槍好似好舊咁, 前面D木好似刮傷曬咁...
(初初諗住係咪二戰槍會原廠舊化)

唉, 我係咪買左假野

下列相片

睇個blot桿係狙版黎喎,步槍/卡賓版係一字型,狙版先係┐版
但全長太短又唔係狙版,而係M44
再者把側拆式刺刀都冇埋
可能係玩殘玩爛既老鼠貨

請有能師兄睇睇

樓主D相令我諗起2015年曾經有少量百鳥歸巢 Zeta Lab 莫辛出現過...
我手頭上就係有一支如此這般的"全新"M44卡賓:  鋼身, 銅環, 鋁PU bolt...

引用:
原帖由 loveless 於 3-8-2017 11:16 發表
樓主D相令我諗起2015年曾經有少量百鳥歸巢 Zeta Lab 莫辛出現過...
我手頭上就係有一支如此這般的"全新"M44卡賓:  鋼身, 銅環, 鋁PU bolt...
我上網睇zeta lab呢間野好似已經唔存在
係咪即係有人將pps狙擊版的bolt拼落zeta lab卡賓身度再推出市場

吾知.D槍牌子一雞死一雞鳴......但似乎生産線係不變的.也許很多牌子只是資本持有者,揾人0EM.
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

睇落支槍好似ZetaLab批貨

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

現在要執番似真槍.只有買番個叉氣直煲了

不過無左刺刀螺絲個份 野又係麻煩

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-8-2017 12:14 發表
現在要執番似真槍.只有買番個叉氣直煲了

不過無左刺刀螺絲個份 野又係麻煩
謝謝提議,希望搵到件換落去

現在的無良商鋪經營手法,層出不窮樓主可否暗示,在何處買呢? Thx for sharing

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-8-2017 13:20 發表
現在的無良商鋪經營手法,層出不窮樓主可否暗示,在何處買呢? Thx for sharing
用PPS 價錢買 Zeta 真係無良

發新話題