發新話題

[others] 細說HPA系統

引用:
原帖由 oliver1997 於 22-9-2017 14:17 發表
我反而想知可唔可以用黎做新既Gas Source 打GBB唔再買TopGas
就係自己屋企用打氣機叉一枝12kg Gas用
反正好似樓主咁講 打氣機一部$700 宜家TopGas一枝都$40起
長期會打GBB 自己叉一枝12kg Gas用會唔會仲好???
其實呢,就可以的,但你一定要拖喉
就咁將3000或者4500PSI打入個TOPGAS匣到,基本上唔得的,壓力太大啦!!
其實有好多廠美國的TAPP AIRSOFT有整3D PRINT, 1500飛HPA彈匣。不過貴同係膠!!
HFC都有一個行TOP GAS的匣比手槍用,我問過佢改HPA都無問題。但應該好重!!

引用:
原帖由 adamhaha2002 於 22-9-2017 20:08 發表

你要借比我識槍呀
到時一齊研究o下

引用:
原帖由 adamhaha2002 於 22-9-2017 22:00 發表

你係TB打入KEY WORDS: 打氣機40MPA
不過我唔敢買太平,似終成4500PSI。
我買個隻係可設定壓力的,3000或者4500都打得,而且到壓力自動停機。大約15XX到(連運費)
都有只打3000或者4500,但要自己睇住去關機。仲有 ...
外國氣槍既 forum 都有好多帖講呢D大陸高壓泵,佢地好多評語都話好快散。嗰邊D代理做到喊咁口,有D仲拍埋片,教D客點樣自己修理換零件,唔知D質量係咪真係咁差。

引用:
原帖由 walther 於 22-9-2017 23:58 發表

外國氣槍既 forum 都有好多帖講呢D大陸高壓泵,佢地好多評語都話好快散。嗰邊D代理做到喊咁口,有D仲拍埋片,教D客點樣自己修理換零件,唔知D質量係咪真係咁差。
身邊有朋友用緊人仔600幾蚊的,過左半年保養期條友仔仲生out out響度

小弟用緊的要佢10倍有多價錢,成日俾佢指住笑

打過枝HPA 249..........50 rof....真係無得頂.......

引用:
原帖由 walther 於 22-9-2017 23:58 發表

我相信如果平得泥又咁耐用,間廠應該因為成本執左笠

仲有得整仲有零件配,即係個泵同間廠衰吾哂

世事怪就怪在:二三千一支槍面不改容買完放衣櫃,偏偏通用工具/機器就買平貨

我都改緊上述既奇怪觀念
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

睇過下淘寶,其實絕大部分店家都只係賣一款,只係配置同顏色唔同,標題寫 40 mpa, 但內文就寫 30 mpa. 實亭呢D泵出到幾多 ?

引用:
原帖由 walther 於 23-9-2017 00:21 發表
睇過下淘寶,其實絕大部分店家都只係賣一款,只係配置同顏色唔同,標題寫 40 mpa, 但內文就寫 30 mpa. 實亭呢D泵出到幾多 ?
我朋友一直叉碳纖樽,建議只好叉4500psi以下,如用鋁樽更是3000psi以下…所以…30mpa的已足夠,而佢聲稱賣家話係可叉上40mpa(馬記啲野當打個8折剛好32mpa(4600psi左右)

當然我成日咒鬼佢爆爛個屎塔啦,但其實如不放心的可選擇價錢高一點的也是可接受範圍(我部貴價機入面大部分野咪又係 made in china

有冇師兄用埋呢隻油水分離隔 ? 空氣壓縮後會出好多水,D水積咗係枝槍或氣樽可能有問題

https://world.taobao.com/item/52 ... ;abbucket=19#detail

空全解答我想知既野 但係樓主係邊個網站買??

https://chat.whatsapp.com/Cbrh9ledaMy1AREJtbmXHN

-借位-
希望有任何師兄係對HPA有興趣,想交流下,有經驗可以發放下資訊,比個機會大家可以長知識。又可以做下團購(各買賣家𠄘受任何風險,包括金錢上問題)
➖謝絕任何死忠派,謝絕任何用其他槍種做對比,因為各有各系統,各有各好壞,無必要做對比➖

我見外國有人用HPA插落d GAS狙度

引用:
原帖由 michael616 於 25-9-2017 17:16 發表
我見外國有人用HPA插落d GAS狙度
只係將gas轉成用壓縮空氣而已,只要唔介意入林時多條喉o係度佗手掕腳也是不錯的選擇,起碼氣壓可以穩陣過gas先,其實gbb也可以咁玩的      

引用:
原帖由 xo8816 於 25-9-2017 20:46 發表

只係將gas轉成用壓縮空氣而已,只要唔介意入林時多條喉o係度佗手掕腳也是不錯的選擇,起碼氣壓可以穩陣過gas先,其實gbb也可以咁玩的      

https://i. ...
咁咪好穩定?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

冇經過 CO2 / GAS 既液體轉氣體既過程,所以D氣會凍得較慢,再加上降壓器既穩壓作用,壓力係穩定到無倫。

發新話題