發新話題

[KJ] Kjw kp17評價

引用:
原帖由 Ben_9413 於 5-10-2017 18:33 發表

半年左右新出品

A+ 版抵玩

Kj一貫少鑊穩陣之選

詳情請爬舊post

Ps.  Kj打手
應該用馬記匣定we匣?
另外條slide rail係咪馬記數
想用緊做改槍base

we果條下身rail係闊d...

唔知普通版咩價位呢

引用:
原帖由 mk23 於 9-10-2017 11:59 發表
TTI G34 slide未裝, 但gun魔slide完全直上無問題.
飞机及弹匣出氣膠係平,所以用WEㄧ匣無問題.
咁即係用返馬記匣可能會漏氣?

引用:
原帖由 mk23 於 9-10-2017 15:48 發表
唔多會.
好似馬記膠高少少,用得到只係出氣膠易D爛.
相反馬記槍用kj匣完全blow唔起.
因除漏氣外,台灣出D匣個valve好硬,馬記原廠hammer弾弓
間間都唔同數
我手頭上好多馬記匣
但我只有we g17同岩岩買左枝kj 17

引用:
原帖由 Ben_9413 於 9-10-2017 16:53 發表

I just received a Horse G17 mag...

Test tonight
我諗應該要統一化
d人話we匣氣化好d係咪只係出氣膠影響呢?
如果我買d we既出氣膠黎換 用落馬記飛機又會唔會有問題呢?

引用:
原帖由 ayaka 於 9-10-2017 18:52 發表
金屬匣,膠匣唔敢用XD
用就應該ok
但太輕了 枝槍重量分佈好怪

We真大膽 我幾欣賞既

引用:
原帖由 Ben_9413 於 9-10-2017 20:11 發表

試o左了, 馬記閘入KJ打無問題, 無漏可後定, 不過凍得明顯快過 kj 及 我們 p。閘
問題出係出氣膠定匣本身呢? 我岩岩都試左試 明顯kj槍用kj匣比較爽同冇咁快凍
ben兄有冇馬記g17 kj匣入返馬記又咩效果呢?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 9-10-2017 21:43 發表

估計室溫約27C, 總之齋企都少冒汗...

馬身 + kj 匣 = 扑不開valve (後記, 可能是我之前換了amg閥...)

馬身 + we 匣 = 頭三兩發少阻滯, 但之後爽打, 匣無明顯變冷
我都可能拎枝kj黎改sai 但個mag release怪怪地 金屬的
講真kj係好過we

引用:
原帖由 Ben_9413 於 9-10-2017 22:44 發表

係, 比較之下我們的尺寸較大, 零件結構明顯較鬆動

老原o黎講, 個人射擊準繩度: 馬 > k > w

當中k準繩度已屬十分之好, 而馬記穩定超卓, w 普普

而當然 K 及 W 打top gas心理負擔無o甘大
kj又唔洗換hammer spring slide應該可直上唔洗修 扣壓擊發感比we好
但we飛機口徑好似再大d

發新話題