發新話題

[KJ] Kjw kp17評價

引用:
原帖由 cky0311 於 2017-10-5 18:26 發表
請問這槍評價如何?
是不是kjw最新的出品?
半年左右新出品

A+ 版抵玩

Kj一貫少鑊穩陣之選

詳情請爬舊post

Ps.  Kj打手

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-10-5 19:21 發表

應該用馬記匣定we匣?
另外條slide rail係咪馬記數
想用緊做改槍base

we果條下身rail係闊d...
Kj17

Guarder gen2 下身無痛直上後,安上We上身:

1. We 閘可爽打

2. We 上身上到打得lock到士拉但小鬆小搖(因此估計馬記數上身ok)

...but無馬記上身在手幫o吾到你

Ps. 試過kj上下身入井記CO2閘, 打o左一樽, 強勁動力, 暫無穿無爛

引用:
原帖由 cky0311 於 2017-10-5 19:18 發表
如果用這槍改吉打金身會不會太浪費?
本身已full marking金身了啊...? Why?

引用:
原帖由 cky0311 於 2017-10-5 19:54 發表
無marking wor
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=167589&highlight=Gen%2B2

供你參考...

引用:
原帖由 cky0311 於 2017-10-5 20:16 發表
我買個支冇marking😭
o甘...玩殘o左先換都o吾遲o巴....

引用:
原帖由 sealsman 於 2017-10-5 21:09 發表

可以上馬記spec rmr mount?
Rmr 無愛

有請其他師兄解答

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-10-9 16:51 發表

間間都唔同數
我手頭上好多馬記匣
但我只有we g17同岩岩買左枝kj 17
I just received a Horse G17 mag...

Test tonight

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-10-9 17:04 發表

我諗應該要統一化
d人話we匣氣化好d係咪只係出氣膠影響呢?
如果我買d we既出氣膠黎換 用落馬記飛機又會唔會有問題呢?
試o左了, 馬記閘入KJ打無問題, 無漏可後定, 不過凍得明顯快過 kj 及 我們 p。閘

引用:
原帖由 cky0311 於 2017-10-9 20:25 發表
馬記真失威
但係換過塊底片就比較靚仔

清一匣o黎講係綽綽有餘

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-10-9 21:12 發表

問題出係出氣膠定匣本身呢? 我岩岩都試左試 明顯kj槍用kj匣比較爽同冇咁快凍
ben兄有冇馬記g17 kj匣入返馬記又咩效果呢?
估計室溫約27C, 總之齋企都少冒汗...

馬身 + kj 匣 = 扑不開valve (後記, 可能是我之前換了amg閥...)

馬身 + we 匣 = 頭三兩發少阻滯, 但之後爽打, 匣無明顯變冷

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-10-9 21:52 發表

我都可能拎枝kj黎改sai 但個mag release怪怪地 金屬的
講真kj係好過we
係, 比較之下我們的尺寸較大, 零件結構明顯較鬆動

老原o黎講, 個人射擊準繩度: 馬 > k > w

當中k準繩度已屬十分之好, 而馬記穩定超卓, w 普普

而當然 K 及 W 打top gas心理負擔無o甘大

發新話題