25 12
發新話題

[Marui] 馬記mp7 爆尾甩pin 求助

馬記 MP7 爆飛機同屎忽應該係定番黎,就算用 134 都會爆,應該係設計失誤黎
坊間有師兄教要在爆之前喺屎忽加幾 mm 吸震膠,可有減少衝力
利申:有 MP7 但極少玩,雖未爆但懶得搞乜都未換

另外其實呢個都算係最大問題,馬記 MP7 最死既症狀係 ------ B. O. Y. S.
死!馬記唔完美 tim!又要比人笑 na!

回覆 14# 的帖子

DEL

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-11-2018 15:53 發表
呢個似乎係mp7死症
係爆一邊定兩邊爆晒?
爆一邊, 都已經無得救. 試下轉其他牌
但都唔會放棄馬記既

爆尾通病唔講啦,我就打爆埋入面塊BOLT LOCK片同右邊SELECTOR

以下Marui MP7 GBB的問題, 小弟可能搵到方法解決, 等試驗耐的再出post
已解決     1. 解決爆尾PIN問題, 包括未爆或已爆, 小弟有兩把MP7, 一把爆左(收返黎已爆)另一把未爆, 兩把都正常用緊
已解決     2. 連發失靈, 時得時唔得, 鬼佬稱為sleeping trigger.
有待驗證 3 Bolt lock 失靈

引用:
原帖由 arzero 於 27-11-2018 11:11 發表
以下Marui MP7 GBB的問題, 小弟可能搵到方法解決, 等試驗耐的再出post
已解決     1. 解決爆尾PIN問題, 包括未爆或已爆, 小弟有兩把MP7, 一把爆左(收返黎已爆)另一把未爆, 兩把都正常用緊
已解決     2. 連發失靈, ...
師兄,可以講一下點解決爆尾問題?

2018年到而家都推返上黎,似乎好多玩家都中招
小弟支野中晒大家所有痛症,整返好掛牆算
今時今日馬記唔改變下好難入手

或者開多個post,嚴選當今最值得入手mp7 討論價值更高

我支買記5-6年前買, 可能小打, 只係出現過Bolt lock失效既問題, 彈甲有漏氣, 但最近都解決哂
附圖:

見到你地話爆尾pin都好驚

根本唔係新聞,
係定律。
究竟世界上還有神嗎?

25 12
發新話題