發新話題

PPS PP-19 BIZON 3 開箱及拆解降火

引用:
原帖由 新手一隻 於 2017-10-18 23:38 發表
小弟亦係老虎111入手咗呢把。

有啲原裝彈匣少咗一條pin,桶身同上彈機關可以前後分離。
建議檢查一下。
之前賣BIZON-3個陣,差唔多買親BIZON-3都有問題 ------ 上匣位做少左1mm,要人手拉低個mag release要鎖到匣

引用:
原帖由 新手一隻 於 2017-10-19 09:53 發表

或者係彈匣做闊咗,導致出入困難
我對過幾把都係BIZON-3入匣位做少左1mm

呢支我都吼左好耐,正如樓主所說,比個價錢..
平價時又錯失機會. Thx for sharing

當年支silver back有same defect,原來係支外管向下斜...所以mag not fit..

引用:
原帖由 屈濕 於 19-10-2017 09:52 發表

之前賣BIZON-3個陣,差唔多買親BIZON-3都有問題 ------ 上匣位做少左1mm,要人手拉低個mag release要鎖到匣
之前都有睇過開箱文個匣極度難上難甩,但呢支又冇野,扣好前扣位,一拍就lock 左匣。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

係呢,其實小弟識pp19呢隻槍係ps one既syphon filter
唔知呢度又有無ching玩過syphon tiler系列既game呢

引用:
原帖由 vp70usp 於 20-10-2017 00:48 發表
係呢,其實小弟識pp19呢隻槍係ps one既syphon filter
唔知呢度又有無ching玩過syphon tiler系列既game呢
西風filter 1,有,跪下時隻腳好奇怪地會90 度直角

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 20-10-2017 00:58 發表

西風filter 1,有,跪下時隻腳好奇怪地會90 度直角
Dave師兄,我支個彈筒有問題,我懷疑係個外殼變左形或者太緊令組拉鏈會卡住,平衡陀唔識轉
你支有冇咩問題?

del
又黎,乜料係咁重複發文?

引用:
原帖由 cyl198911 於 20-10-2017 01:52 發表

Dave師兄,我支個彈筒有問題,我懷疑係個外殼變左形或者太緊令組拉鏈會卡住,平衡陀唔識轉
你支有冇咩問題?
我2 個匣筒都正常上鏈上彈啊

回覆 27# 的帖子

我兩隻匣都同你一樣, 拉鏈同上鏈中間果個齒輪lock唔實, 一拉就鬆
淨係拉鏈part郁到, 上鏈part就無郁

最後我用國產m4拉鏈匣入面既拉鏈part換落去就無問題, 不過要執位先上到

發新話題