發新話題

清人西餐食評

清人西餐食評

剩女聖女小鳥遊 聖所講,異世界餐飲(中世紀歐洲)根本就係減肥餐。
---
輕小說剩女聖女魔力是萬能的,已更新至39話。
異世界冇香料戰爭(荳蔻的故事),所以斯蘭塔尼亞王國是個餐飲乏味的國家。

非常高級的代遇!!!
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

唔好話古人,
而家走去歐洲遊食當地野,佢地既口味我地都未必習慣到
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

咖哩辣椒,辛辣味全世界通行。

係近年黎餐飲退步在唔少啫
時下餐飲流行生肉 未經煮理食物 全部俾鬼晒你黎去整熟佢
燒燶左唔好食係你問題 打邊爐整唔熟食左落肚肚痛都係你問題
有部份餐廳連正式廚師都唔駛請 淨係請幾個針板搞掂晒
仲要一堆人排隊去幫襯

一向都係咁啦,
想食小菜就唔好走入海洋火鍋酒家,
想打邊爐就去火鍋酒家。
大排檔最好,兩樣都得。

話時話,食西餐,的確是一門學問.
以前好似有一個前..香港小姐..有開班教學.
我估收費都唔平卦. Thx for sharing.

引用:
原帖由 0o0p 於 4-11-2017 09:06 發表
係近年黎餐飲退步在唔少啫
時下餐飲流行生肉 未經煮理食物 全部俾鬼晒你黎去整熟佢
燒燶左唔好食係你問題 打邊爐整唔熟食左落肚肚痛都係你問題
有部份餐廳連正式廚師都唔駛請 淨係請幾個針板 ...
係香港姐 外國多移民 尤其美國 加拿大 澳洲
溫哥華d移民廚師 中餐完勝香港d乜乜大廚啦

引用:
原帖由 reniless 於 4-11-2017 09:43 AM 發表
一向都係咁啦,
想食小菜就唔好走入海洋火鍋酒家,
想打邊爐就去火鍋酒家。
大排檔最好,兩樣都得。
特別在連大膠獲 吉理媽個啲
成份野連埋保鮮紙都俾埋你
每晚10張台有8張都自己煮黎食

尾心快餐算唔錯,佢嗰啲改名改到九唔搭八嘅酒樓,就暫時無諗住再食。

我見佢有22安士大可樂先話幫襯,
辣雞扒幾好可以再辣啲就好,
原煲咖哩都幾好,夏天食啱胃口。

發新話題