發新話題

零票房?!

引用:
原帖由 pbay 於 6-11-2017 10:43 發表

其實都係笑中有淚, 言之有物
要比較的話 <金雞2> 應該更言之有物了

杜先生的演譯方法,
多年來每每如是,
係一種過骨式討好式小聰明,
而唔係敢於賭上自已利益去開拓新境界.

所以我至話衣沙貝拉比較例外.

個人覺得,
杜生參與過三+幾部電影,
三+部以上都係揾食mode.
由佢黎痛心疾首,
講良心講理想講原則,
其實很有點喜劇效果.

看王晶D片最好, 合乎大眾口味!
期待下次開心share

同志們你們辛苦了!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

響呢行碌咗咁耐都仲未沉,演技應該進步咗啩。
引用:
原帖由 pbay 於 6-11-2017 10:41 發表
呢個評論人比較過stephy以前D戲, 今次評價似乎OK,
今晚買咗飛睇, 希望唔會失望
http://www.hollywoodreporter.com ... film-review-1053241

The story is a simple enough one abou ...
究竟世界上還有神嗎?

夫子自道式的電影,可以更好睇。
引用:
原帖由 loveless 於 6-11-2017 11:58 發表

要比較的話  應該更言之有物了

杜先生的演譯方法,
多年來每每如是,
係一種過骨式討好式小聰明,
而唔係敢於賭上自已利益去開拓新境界.

所以我至話衣沙貝拉比較例外.

個人覺得,
杜生參與過三+幾部電 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 hang2 於 6-11-2017 00:29 發表
美術音樂很棒 女角演技不錯
用心之作  香港眾觀眾又多一選擇
好電影未必一定賣座
根據C Hing的評語,似乎都值得一看. Thx for sharing.

引用:
原帖由 48191 於 5-11-2017 21:10 發表
只睇片頭,有杜Sir 「柔道龍虎榜」的影子。
睇選角,毀譽參半。
倉田保昭係一個經典,在日本武術界也佔一席之地;杜汶澤雖然之前口沒遮攔,又拍太多笑片被定型,比較難走出固有型象,但是作為倉田高徒(黑帶),拳 ...
原來杜記都頗有料到,同而家鎗街間TMC專門店門口大立牌果個女仔:AOR PINK一Q樣。

音樂老師兼射擊比賽常勝將軍,品牌設計師兼鎗廠鎗書model,但一講到大陸即刻把口臭過坑渠,又唔寸得唔質疑得,狂爆粗又喊打喊殺之後fb刪文當冇事......

根本台灣杜記 wwwww

引用:
原帖由 RCOOH 於 6-11-2017 14:46 發表

原來杜記都頗有料到,同而家鎗街間TMC專門店門口大立牌果個女仔:AOR PINK一Q樣。

音樂老師兼射擊比賽常勝將軍,品牌設計師兼鎗廠鎗書model,但一講到大陸即刻把口臭過坑渠,又唔寸得唔質疑得,狂爆粗又喊打喊 ...
我成日睇佢page, 又好少見pink姐會爆粗bor, 派福利就多
台灣被壓迫多年, 年青人都係天然獨為多, 若然親大陸又點會有咁多fan屎

依家女仔要睇得又打得真係唔易揾, 好好珍惜啦

Pink姐唔上妝個樣....
你究竟有冇睇過「畫皮」㗎?
引用:
原帖由 pbay 於 6-11-2017 17:39 發表

我成日睇佢page, 又好少見pink姐會爆粗bor, 派福利就多
台灣被壓迫多年, 年青人都係天然獨為多, 若然親大陸又點會有咁多fan屎

依家女仔要睇得又打得真係唔易揾, 好好珍惜啦
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 horenhim 於 6-11-2017 12:20 發表
看王晶D片最好, 合乎大眾口味!
期待下次開心share

同志們你們辛苦了!
王晶有黑金帝國

引用:
原帖由 pbay 於 6-11-2017 10:43 發表

其實都係笑中有淚, 言之有物
當年周星馳喜劇之王
寫盡力爭上游 ,鬱鬱不得志的茄喱啡尹天仇辛酸故事。

場務大哥你好!我想羅個飯盒。
喂! 霞姨  係邊呀!
「第一句係:啊,第二句係:哦 第三句係:你都係走把la。」

最好睇㗎始終都係「西遊記」,冇犯駁之餘嗰個故仔有太多Detail位要留意同思考,比較有少少王家衞風格。
劉鎮偉飾演的菩提老祖同三百年前的山賊啲台詞其實好絕。
數至尊寶發開口夢數紫霞同白晶晶的次數,來暗示至尊寶真正所愛的是紫霞,而且越來越思念;同至尊寶討論「愛一個人需不需要理由」,都是比較精彩的對話;到至尊寶變回孫悟空,淸楚到要得回法力,就要拋開七情六欲,但為了要救回心愛的人,而去放下情愛嗰個衝突位同至尊寶的頓悟才是最感人的情節。
至於劉鎮偉之後拍嗰啲,都係算把喇!
引用:
原帖由 hang2 於 6-11-2017 20:43 發表

當年周星馳喜劇之王
寫盡力爭上游 ,鬱鬱不得志的茄喱啡尹天仇辛酸故事。

場務大哥你好!我想羅個飯盒。
喂! 霞姨  係邊呀!
「第一句係:啊,第二句係:哦 第三句係:你都係走把la。」
究竟世界上還有神嗎?

個人會擺大內零零發/喜劇之王/回魂夜在西遊記之前..

引用:
原帖由 48191 於 6-11-2017 18:52 發表
Pink姐唔上妝個樣....
你究竟有冇睇過「畫皮」㗎?
若然如花咁既樣同身型, 識畫皮都無用啦.
人地免費俾你睇架, 仲想點, 咪咁高要求啦.

1 個讚好! TOP

回覆 39# 的帖子

Pink姐唔上妝真係路人甲中既路人甲

發新話題