發新話題

John Wick 2 G34 SAT TTI Steel Slide

引用:
原帖由 Kwind 於 27-11-2017 15:39 發表

我GLOCK & 1911 都全散砌左好耐

買原裝槍殺肉真係好多野剩左出黎...掉又唔係...二手區又麻煩

索性成支散砌算數
1911 都全散砌方面, 穿過HAMMER 同SEAR 果兩條通仔,好似冇散賣

本人有改鋼18 覺得鋼slide  觀賞多過實用

引用:
原帖由 Kwind 於 27-11-2017 15:33 發表

18我都想知...18未試過鋼SLIDE

就算單發OK...唔知連發會唔會好快腳軟
砌左枝鋼45ct 就咁拉下slide 好好手感 打都可以咁佢本身飛機直徑大 後座力都比其他槍大好多
但如果marui g17,g18,p226呢d無大直徑飛機真係唔知夠唔夠力推 唔夠力既話就是變左枝模型槍

Marui G18上身淨換鋼架鋼管真係有點吃力,
唔倒錢落去的話用WE算數

引用:
原帖由 loveless 於 27-11-2017 19:09 發表
下身都係要換左條rail 或者執執佢
但we飛機直徑好似係大d d

引用:
原帖由 NCP013 於 27-11-2017 17:34 發表

1911 都全散砌方面, 穿過HAMMER 同SEAR 果兩條通仔,好似冇散賣
HAMMER SEAR??

呢2條PIN??

其實係有D鋪有MARUI / KJ /WE 等等既原廠件買

基本上只要買一兩粒原廠件就可以散砌支槍出黎...唔需要一定買成支全新殺肉

引用:
原帖由 loveless 於 27-11-2017 19:09 發表
屋企支馬記18C用緊鋁SLIDE...一直諗緊轉唔轉鋼

LOVE兄咁講我可以慳返了

引用:
原帖由 borbor 於 27-11-2017 17:59 發表
本人有改鋼18 覺得鋼slide  觀賞多過實用
18C就係要爽...如果觀賞多過實用...咁用返鋁算了

其鋼滑架點解要大飛機至推得郁呢 ?郁唔郁係睇 slide 同下身之間既阻力同條回膛彈弓既硬度, 鋼滑架唔會大D。 鋼滑架係重D,但咁只會影 blow back 速度,唔會話推唔郁或行得唔夠架喎, 不解

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-11-2017 16:22 發表
唯一我想問係, 呢條SLIDE點保養防鏽好..??

成支上油, 咁D啞黑位咪變咗 立立玲?
其實冇刮花表面應該冇咁易生鏽

引用:
原帖由 walther 於 27-11-2017 22:32 發表
其鋼滑架點解要大飛機至推得郁呢 ?郁唔郁係睇 slide 同下身之間既阻力同條回膛彈弓既硬度, 鋼滑架唔會大D。 鋼滑架係重D,但咁只會影 blow back 速度,唔會話推唔郁或行得唔夠架喎, 不解
推得郁,唔(夠)爽之0麻
小弟2支馬記用最娘炳PGC鋁架,一套吉打鋼架最後買咗支WE,
打得最啪啪聲最爽係另一支WE底既SRU Stealth.
WE 遲早會爛呢樣蝕個樣斷呢條壞個忽,但未爛之前都算OK
同埋WE乜彈匣都照食

引用:
原帖由 loveless 於 27-11-2017 23:10 發表

推得郁,唔(夠)爽之0麻
小弟2支馬記用最娘炳PGC鋁架,一套吉打鋼架最後買咗支WE,
打得最啪啪聲最爽係另一支WE底既SRU Stealth.
WE 遲早會爛呢樣蝕個樣斷呢條壞個忽,但未爛之前都算OK
同埋WE乜彈匣都照 ...
17基本上壞咩都買到件
唔知用引擎做比喻岩唔岩
細車引擎推大車 同大車引擎推大車
一定係大車引擎推大車順

Vfz d新槍都岩推鋼架 vp9 hk45ct fnx45 fns9

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-11-2017 23:22 發表

17基本上壞咩都買到件
唔知用引擎做比喻岩唔岩
一定係大車引擎推大車順

Vfz d新槍都岩推鋼架 vp9 hk45ct fnx45 fns9
咁大車引擎推細車就最勁, 換鋼 slide 嚟做咩呢 ?

引用:
原帖由 walther 於 27-11-2017 23:30 發表

咁大車引擎推細車就最勁, 換鋼 slide 嚟做咩呢 ?
E.g. Fns9原廠slide 叉滿差不多開到100槍
點解換鋼slide 型囉 英雄主義 疊馬
其實係鋼既質感好唔同 打起上黎靚聲好多 recoil勁好多
但要犧牲回膛速度 用多左氣

睇你點取捨

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-11-2017 23:22 發表

17基本上壞咩都買到件
唔知用引擎做比喻岩唔岩
一定係大車引擎推大車順

我上面講都係以18計,
18連發唔爽的話真係冇乜樂趣

發新話題