發新話題

John Wick 2 G34 SAT TTI Steel Slide

引用:
原帖由 rYaN 於 30-11-2017 00:44 發表
今日出槍街睇到有個牌子既TTI滑架做錯左marking
而家得三個牌字出過滑架.. 邊個呢??

Ready Fighter加大彈量氣缸匣底測試報告:

加大彈匣本身入到30發

叉十秒氣, 等回暖就打, 環境溫度23度,( 因為試過叉滿打會噴白煙..太凍 唔惦)

先試測試打24發, 無問題, 爽及lock到
再入10發, 無問題, 爽及lock到
再入6發, 無問題, 爽及lock到

再入 少爽及但lock唔到到, 匣開始好凍下
最後可再打多十幾發先無氣

所以結論係, 入到都打到 係打多咗, 但凍匣就不能避免, 打30發應可應付

有冇發現條鋼架兩質平滑地方有d圓形印?係低質定正常?

引用:
原帖由 toto0321 於 30-11-2017 14:51 發表
邊個位?? 我發現拉絲面係比較易花, 或玩咗幾日會出銀色mark, 唔知係high到定點..

我就試過用極糼水磨沙紙磨走少少個面 , 再blue返佢, 就好睇返, 我覺得佢本身blue/上果層黑色唔係好夠實..
(不過好考個人blue槍功力..   新手請用平件練習下)

回覆 49# 的帖子

留意前方側面開窿個位同前面啲防滑紋?

Blue 鐵係好容易. 結果主要係睇D金屬. 同一樽染黑劑, 我試過有D鐵出嚟係好靚既鐵藍色, 有D 就灰色.

引用:
原帖由 toto0321 於 30-11-2017 14:51 發表
應該係車果時d刀痕?

回覆 52# 的帖子

有機會但都好多印,所以想睇下你地有冇,slide內頂位都有,即係飛機座位同chamber前方...

引用:
原帖由 toto0321 於 30-11-2017 16:26 發表
有機會但都好多印,所以想睇下你地有冇,slide內頂位都有,即係飛機座位同chamber前方...
我條slide 內係會有, 應該會CNC 刀痕, 但外面真係無圈

你講呢兩個位我只見到有拉絲紋, 無圈圈紋

------------

你講落我再細心睇, 要係某一個角度, 側D望再就返光位, 會見到啞灰位有CNC刀痕.. 直望係睇唔到
可能之前遠觀真係唔覺

真係有, 不過要好細心, 好近先見到, 仲要側側地就返上光源射落去出陰影先見到

有小小失望...仲諗住你冇的話我可以去換

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 30-11-2017 12:43 PM 發表

而家得三個牌字出過滑架.. 邊個呢??
我唔記得睇係咩牌子,不過見到個TTI LOGO入面填滿果D位打左網格

引用:
原帖由 rYaN 於 30-11-2017 21:14 發表

我唔記得睇係咩牌子,不過見到個TTI LOGO入面填滿果D位打左網格
咁即係我呢條, 因為係打咗好細的網格, 不過鋼SLIDE都無第二間出, 算啦
我見珍品LOGO中間應該係細碎的粒粒咁

剛再認真測試個加長匣, 結果如下
叉10秒氣, 等匣回暖
清一匣30飛, LOCK到
再入滿, 等槍及回暖再打
又清到匣LOCK到, 等回暖
再入滿, 打到中間無氣

結果打到75飛

下面係測試影片
https://www.youtube.com/watch?v=pk0c-TyCItk

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 30-11-2017 22:44 發表

咁即係我呢條, 因為係打咗好細的網格, 不過鋼SLIDE都無第二間出, 算啦
我見珍品LOGO中間應該係細碎的粒粒咁

TTI G34 鋼SLIDE 已有3間出了, 香港一間, 台灣二間.

發新話題