發新話題

中環身藏氣槍 16歲少年獲保釋

回覆 29# 的帖子

Duplicated
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

年少是否無知唔敢講,但係呢個姓劉既無唔無知個人相信就好明顯
我唔敢講佢係咪"年少"無知喔,又冇佢太多背景資料,唔俾人地留幾年級又生得特別young咩

至於係唔係政治檢控,呢一刻我信警察,當事人行得正企得正又冇古怪又冇玩野,要攪你總有些少鞋度
不過呢個人當日就算冇俾人逗,個人估計佢當日都會攪啲6+1野出黎刷存在感
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

年齡歧視
唔公平我要成功爭取年老無知

1 個讚好! TOP

少年人血氣方剛,所謂初生之犢不畏虎。閱歷不深的年輕人無所畏懼,敢作敢為,行徑大膽。書本上的知識用一輩子都追求不完,年紀輕輕亦能有很高的成就;但人生閱歷則必須按部就班,過一年長一歲,經一事長一智。做人處事的態度不見得因你飽讀詩書就能有出眾的表現。

年輕人在平安的時代應努力求學,打好基礎。

真正應該出來爭取東西的正正廿零至四十的成年人, 可惜這一代香港人生性不愛搞風搞雨, 獨愛活在當下
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 14-12-2017 16:09 發表
真正應該出來爭取東西的正正廿零至四十的成年人, 可惜這一代香港人生性不愛搞風搞雨, 獨愛活在當下
大倍份人...
成熟o左就會比較識諗..
比較識諗..
就會有比年輕時更高層次既自私

引用:
原帖由 Nova_Dust 於 14-12-2017 15:58 發表
少年人血氣方剛,所謂初生之犢不畏虎。閱歷不深的年輕人無所畏懼,敢作敢為,行徑大膽。書本上的知識用一輩子都追求不完,年紀輕輕亦能有很高的成就;但人生閱歷則必須按部就班,過一年長一歲,經一事長一智。做人處 ...
努力求學很乏味.
反抗極權統治捍衛民主自由公平公義, 殺身盡命不惜以死抗暴既自由戰士型好多.

當然冇人真係會死. 捍衛自由捍到要墮胎既唔計.

引用:
原帖由 loveless 於 14-12-2017 14:58 發表
年齡歧視
唔公平我要成功爭取年老無知
呢D叫老糊塗, 老而不

引用:
原帖由 tinyau1134 於 14-12-2017 16:09 發表
有錢有樓, 梗係踩住D後生啦, 話之佢死

引用:
原帖由 pbay 於 14-12-2017 17:02 發表

有錢有樓, 梗係踩住D後生啦, 話之佢死
輸既永遠冇責任,
贏既永遠係人渣。

個大佬已經著草, 條靚仔可能想頂佢個位都唔定

引用:
原帖由 loveless 於 14-12-2017 20:25 發表

輸既永遠冇責任,
贏既永遠係人渣。
LOVE兄呢句到肉

以前細個打波輸親一定係對手打茅波

而家老個左理得佢贏定輸...唔該唔好整傷我...睇一次物理治療好貴呢...我純粹係黎曬下太陽殺下菌

回覆 43# 的帖子

的確無需爭辯,因為互動關係中並無對錯可分,
LOVE兄一句輸既永遠冇責任,贏既永遠係人渣。
正正係互動關係中既關鍵,因為一方人永遠覺得不被理解,另一方人又唔嘗試去理解。
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

發新話題