19 12
發新話題

[KJ] 想買KJ支CZ SP01打 IPSC, 有無前途 ? (擴充性, 耐用度etc)

想買KJ支CZ SP01打 IPSC, 有無前途 ? (擴充性, 耐用度etc)

外國就好多人用SP01 shadow打真槍IPSC, 但唔知airsoft IPSC多唔多人用SP01 ?

擴充性就一定馬記hi-capa最好, 可惜我真心唔喜歡 hi-cap個grip....
SP01好手感好多. 於是想研究下值唔值得投資落SP01

search完一輪, 有幾點疑問 :
1.互換性上, 如前後sight等可以用咩槍既sight代替 ? hammer, 內管同KP-09, P-09係咪完全通用 ?

2.耐用度方面, 某D件磨蝕有無得配? (eg trigger bar磨蝕引致的DA問題)
除左KJ自家出既grip片, trigger, magwell等外觀件, 又似乎唔多內部零件(其實係小弟唔太知窿路)

3.另外Aplus版同初版, 除咗刻字之外, 仲有D咩大分別 ?

4.吉打custome版好似唔錯, 又可以響邊度找到 ?

各位Ching玩過SP01可否指點下迷津 ?
問題比較多, 請見諒

引用:
原帖由 新手一隻 於 18-12-2017 11:52 發表
順便問下,a plus同kj普通版有乜分別?
唔係kj普通版已經係有授權有marking了嗎?
同埋asg版又係點的?
aplus版淨睇相就下身多左marking. 有D comparison片話guide rod, trigger同前後sight 用料不同
唔太sure

請教C Hing們,呢支槍應該用那一種槍套呢?謝謝.

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-12-2017 02:32 PM 發表
請教C Hing們,呢支槍應該用那一種槍套呢?謝謝.
SP01專用槍套 / 鹿頭579 / 黑雀 Omnivore

下..................................
er...............................................
冇呀.........................(淚奔)
拎出黎娛下賓ok的

利申:CZ 腦殘粉
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 18-12-2017 16:16 發表
下..................................
er...............................................
冇呀.........................(淚奔)
拎出黎娛下賓ok的

利申:CZ 腦殘粉
咁慘 ? 師兄有不快經歷 ?

真打IPSC 的話當然係哩枝啦

引用:
原帖由 ddlkh 於 18-12-2017 20:38 發表
真打IPSC 的話當然係哩枝啦

GB01
富豪級

引用:
原帖由 pbay 於 18-12-2017 18:08 發表

咁慘 ? 師兄有不快經歷 ?
fyi

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;highlight=sp%2B01
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 khkenny2 於 18-12-2017 14:56 發表

SP01專用槍套 / 鹿頭579 / 黑雀 Omnivore
係WO, 鹿頭579 呢隻可以入到.謝謝C Hing給予回應.

回覆 9# 的帖子

如果對比散砌一枝hicapa., 其實又唔係貴

引用:
原帖由 pbay 於 19-12-2017 10:26 發表

GB01
富豪級
呢支好野! Marui Hicap 系統!

我都想買支!

Shadow 2, 氣槍未有, 真槍係幾正
唔知同 Shadow 1 分別在邊度 ?
https://www.youtube.com/watch?v=qKPkle-PpWs

Stock race gun!

Action好smooth...

19 12
發新話題