發新話題

[others] ARES AS-01 改裝溫馨小提示

引用:
原帖由 boscocheng888 於 18-1-2018 10:53 發表
小弟終於買齊件(外觀件) 可以改枝 AS-01做短管 + 滅聲 (類似vsr g-spec樣).  D件要周圍搵, 周街都無賣ARES既件   有興趣既ching可以pm我, 我可以話你知係邊買.

入正題, 小弟改裝期間發現左有d小問題可以同各位分 ...
師兄枝槍同我一樣,我換左510管,楓葉膠,加大汽缸
今日落場用0.36株大約50米打中人

附件

21-1-2018 22:24

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 銀仔 於 21-1-2018 22:24 發表

想問下ching邊到可以買到短管,加大氣缸同滅音器
同埋甘改咗之後多唔多暴走彈,距離最大有幾遠

引用:
原帖由 天翔翼 於 21-1-2018 22:39 發表

想問下ching邊到可以買到短管,加大氣缸同滅音器
同埋甘改咗之後多唔多暴走彈,距離最大有幾遠
我係ARES快閃果時去掃貨
枝槍打0.36較完HOPUP得1.7
做好定管,密氣,今日打都無試過暴走彈(可能人品好)
用測距儀睇過粒彈大約50米後開始下跌
枝槍未整好,目標執到打0.4 1.9,所以仲有得遠D

引用:
原帖由 銀仔 於 21-1-2018 22:44 發表

我係ARES快閃果時去掃貨
枝槍打0.36較完HOPUP得1.7
做好定管,密氣,今日打都無試過暴走彈(可能人品好)
用測距儀睇過粒彈大約50米後開始下跌
枝槍未整好,目標執到打0.4 1.9,所以仲有得遠D
咁整法耗咗幾多銀兩?遲啲佢又閃果時有個預算先

加大缸$600,佢另外出左幾條短外管2XX至3XX
滅聲好似大約$200(入面吉既,記得加長管之後做定管)
仲有買短匣會靚D $95
面枕唔記得

上次快閃,佢舖入面會掛幾枝改晒外觀既AS01係度,你睇岩就可以照執(小心銀包 )

引用:
原帖由 銀仔 於 21-1-2018 23:02 發表
加大缸$600,佢另外出左幾條短外管2XX至3XX
滅聲好似大約$200(入面吉既,記得加長管之後做定管)
仲有買短匣會靚D $95
面枕唔記得
其實加大缸係FOR 特別長的內管,
原裝缸可以對應500MM 管左右打0.3~0.4 既需要。
如果改短管更加唔洗大量缸。

AS01 在下打0.3 是可以1.9J 直飛 50 米+ ,但0.4 豆可能要在壓點做做手腳才可以,
因為原裝硬壓點強行壓下去卒起0.4 豆,槓桿原理之下壓點前移,反而會做成「落閘」效果,
頂著粒彈前進而大幅降火。個人認為要將壓點稍稍增寬,但DIY 易,要找個大場看彈道要再擇日。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 銀仔 於 21-1-2018 22:24 發表

師兄, 你改完有無暴走彈??
我改左楓葉510管, 加autobot hop up膠
尋日落場, 間唔中都會有暴走彈, 我諗10發入面有4發 (我打ksc 0.3珠)
但係全日有三四次, 對面40-50米凸半個頭, 比我爆頭 哈哈

引用:
原帖由 boscocheng888 於 22-1-2018 10:08 發表

師兄, 你改完有無暴走彈??
我改左楓葉510管, 加autobot hop up膠
尋日落場, 間唔中都會有暴走彈, 我諗10發入面有4發 (我打ksc 0.3珠)
但係全日有三四次, 對面40-50米凸半個頭, 比我爆頭 哈哈
尋日打真係無暴走彈
我係楓葉510管加粉紅膠,用緊we0.36,有個人都係大約40米凸左頂帽,一下就中
fd就打Ksc 0.3,機測直飛過80米
尋日難得自己團連埋我有8枝狙,隔離團又有玩狙,
唔係講笑,個個枝槍都換左楓葉膠,全部射距都好滿意,平均打80米以上

引用:
原帖由 銀仔 於 22-1-2018 20:37 發表

尋日打真係無暴走彈
我係楓葉510管加粉紅膠,用緊we0.36,有個人都係大約40米凸左頂帽,一下就中
唔係講笑,個個枝槍都換左 ...
其實飛80 米就好多槍都得...問題係80 米既集彈性...
一般來說玩狙.. 集彈範圍如果超過一張A4 已經冇咩意思( 大概上半身的一邊 )。
90% 入哂一張A4 的最遠距離視為有效距離。
如果飛 80 米,但集彈性係成半架車咁大... 就變反物質步槍了。

順帶一題,在下前個星期才用過AS01 +550 管+0.3 豆+MAPLE 粉紅膠 = 1.9J 測試,
說實話打出來個表現只能說有一定水準,至於80 米云云...抱歉暫時找到不合適的80 米場做CTC 測試。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 22-1-2018 22:09 發表

其實飛80 米就好多槍都得...問題係80 米既集彈性...
一般來說玩狙.. 集彈範圍如果超過一張A4 已經冇咩意思( 大概上半身的一邊 )。
90% 入哂一張A4 的最遠距離視為有效距離。
如果飛 80 米,但集彈性係成半架車 ...
我啱啱就諗緊鬼仔尚且大火力冋Rhop係可以飛到好遠好直,香港2J內80米仲係夠遠夠直咁神奇

加大量缸有冇ching可以比個連結睇下,唔知係咩
本來係諗住買個短管,而且ARES隻stainless steel+carbon 短管真係好夠毒性
不過考慮到成本會爆錶,而且G-SPEC樣式個感覺太短太唔實在(雖然個內管都係510mm),唔係我杯茶唯有先集中改強個表現就算
啱啱買咗舊粉紅膠睇下會唔會比黃膠好啲表現,不過個hopup就嚟爛

引用:
原帖由 銀仔 於 22-1-2018 20:37 發表

尋日打真係無暴走彈
唔係講笑,個個枝槍都換左 ...
hop up座係唔係用反原裝?
我係用楓葉粉藍膠(autobot), 楓葉6.01管 唔知係膠定係管既問題呢?

我覺得我改完 穩定性不足 距離係夠既 可以係海灣水立方打大對角

del~

DIY 磨走啲漆 感覺唔知係核突咗定靚咗,成把SAI出既手拉散彈咁

表現上,換咗條M110降火,用咗狂派粉紅膠,感覺依然係20~30米粒彈就開始跌而且彈道更唔穩定,可能換條楓葉管先知係唔係舊膠同條管唔夾既問題……

附件

23-1-2018 18:17

引用:
原帖由 天翔翼 於 23-1-2018 18:15 發表
DIY 磨走啲漆 感覺唔知係核突咗定靚咗,成把SAI出既手拉散彈咁

表現上,換咗條M110降火,用咗狂派粉紅膠,感覺依然係20~30米粒彈就開始跌而且彈道更唔穩定,可能換條楓葉管先知 ...
師兄加油!
我而家都仲汁緊準度問題 目前40米無問題 可以打入雪糕筒底個洞 但係再遠就唔穩定 仲搵緊辦法搞

發新話題