發新話題

[Marui] TM M4A1 MWS GBB

唔客氣啲講,其實佢成個身連頂骨好似係做窄咗。
引用:
原帖由 tf141 於 1-4-2018 11:25 發表

應該係原裝骨既問題吧?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 年少無資 於 14-2-2018 13:30 發表
我個人經驗是換鋁buffer已解決了夏天滿氣lock不到bolt問題,但尾通要換,原裝唔頂到好耐,uac金屬飛標係加力的,如mws管可換長,hopup膠要換。馬記可以改的就係咁多,唔計改外觀其餘原裝係最好
請問下師兄,系米换憤怒果条尾通?thx

引用:
原帖由 48191 於 28-3-2018 08:37 發表
要重申一點係,支槍換尾通同響彈匣入氣嘩佬裝O-ring已經好好打,換埋鋁Bolt Carrier 同6.03管又準,反應又快,真係M4款首選。
想請教下師兄,乜牌子噶bolt carrier好?mws補品太多,五花八門,好驚中伏,thx

引用:
原帖由 摸盲盲 於 17-4-2018 19:31 發表

想請教下師兄,乜牌子噶bolt carrier好?mws補品太多,五花八門,好驚中伏,thx
QAQ老實講當年有錢剩,身痕走去買一大堆補品,包括條鋁bolt。用過曬真係唔覺有咩大分別
可能我睇唔出~~
屋企果條UAC好似磨得好快@@

用緊UAC鋁Bolt Carrier 算幾好,但外型同正常Bolt Carrier 有少少差別;可以試試GM鋁Bolt Carrier 。
引用:
原帖由 摸盲盲 於 17-4-2018 19:31 發表

究竟世界上還有神嗎?

連發個ROF好快,打單雞反應好,如果隻食指快過加藤鷹,應該會感覺到唔同;不過Recoil係細咗。
引用:
原帖由 Mairon 於 17-4-2018 20:23 發表

QAQ老實講當年有錢剩,身痕走去買一大堆補品,包括條鋁bolt。用過曬真係唔覺有咩大分別
可能我睇唔出~~
屋企果條UAC好似磨得好快@@
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 17-4-2018 20:32 發表
連發個ROF好快,打單雞反應好,如果隻食指快過加藤鷹,應該會感覺到唔同;不過Recoil係細咗。
感講完單雞又真係好似有快,上次有人問我係米開左連,打CQB
師兄果枝個底有沒事,我好似好快磨蝕。
撘單一問想問下bolt前面煥聰果舊野有冇得配@@紅狗得第一水嘅。

你係咪講緊舊膠菊花頭?
引用:
原帖由 Mairon 於 18-4-2018 00:39 發表

撘單一問想問下bolt前面煥聰果舊野有冇得配@@紅狗得第一水嘅。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 18-4-2018 13:34 發表
你係咪講緊舊膠菊花頭?
我都唔知點解會唔見左

更正!!!
佢一來係膠,二來係活動式,三來比較單薄。
我上次打打吓連發,個菊花頭好似拋殼咁飛出嚟。
其實個菊花頭係對應番個哭泣座邊個菊花座。成份Bolt總成向前衝時,飛機出氣咀不會插得太入個哭泣膠度,唔會插爛個哭泣膠。早兩日細心睇先發現佢嘅作用。但係因為佢係ABS膠,用耐咗一樣會爛,市面上有代替品。
https://shop.jkarmy.com/guns-mod ... mws-gbb-system.html
引用:
原帖由 Mairon 於 19-4-2018 12:55 發表

我都唔知點解會唔見左
究竟世界上還有神嗎?

回覆 1# 的帖子

关于HOPUP问题我就自己稳师傅CNC左下压果粒野出来,现在用0.3   30米以上噶效果都好好。
想试噶兄弟可以稳师傅

唔記得答上面嗰個問題。
UAC鋁Bolt底係會蝕,但其實算打到披口。如果放任落去會越打越㦸。可用幼砂紙磨番滑佢減少磨擦,又會順番,如果打得密,其實點都蝕得快。而家我試緊裝GM嗰套落Mk 12度,打佢一排再比較吓先。
引用:
原帖由 Mairon 於 18-4-2018 00:39 發表

究竟世界上還有神嗎?

回覆 64# 的帖子

回覆 71# 的帖子

好似laylax有出固定下壓桿。
https://www.laylax.com/en/products/detail.php?product_id=4666

想問宜家市面上有邊隻長內管正?

發新話題