發新話題

[WE] WE 又發功,320 M17嚟啦

好很正... utube 入面留言話下年 5 月前?

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-12-2018 16:53 發表

改模好麻煩 we自己出我覺得冇咩機會
西瓜根名下都有可能 係改應該要改埋隻trigger
同埋d掣轉返沙色 或者買左再cerakote左佢

https://youtu.be/Zo7GV0zl320
睇埋試打片 slide release應該要再改
一入匣 手指 ...
師兄講起飛機,突然惗起別一支比較近期既 RMR 槍 M&P9L,原來隻飛機都係用返細碼...
唔怪得硬係覺得 blowback 係有 D 唔同,以為係 slide 長左重左,而加有 D 失望 TIM...

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-12-2018 17:29 發表

呢樣發生係m17我接受到 咁軍版係有rmr片
佢忠於原著都係好事
咁 M17 都叫做有盡量做大隻飛機做到方形,應該唔係屬於強勁都有中上級數卦
BTW 沙色 M17 點都入硬, 係唔知會唔會跟埋隻長匣呢

據小弟自己搵資料,軍版同民版好似有以下分別,非常唔 sure 有錯請指正:

- 有 RMR ready 既 Slide
- 有 thumb safety
- 槍管上方加左上膛指示器 (好似唔多覺有介紹過)
- Full size 槍管 -3mm,carry +1mm (我惗 WE 唔會咁好心機軍版民版都開個模吧)
- 有長匣 (試槍片有)
- 下身 carry 長度方便換長短 Slide,民版有 full size 下身
- safety 等制全部都係沙色? (WE 而加係黑色)

等左成年... 不過可能出迷版仲平

引用:
原帖由 kornhill401 於 20-1-2019 11:37 發表
co2版都出左好耐了.但唔知點解,香港從沒有見過有店舖出售.
佢現有既汽槍款全部都唔係打 6mm 的

頂!本來我們出好地地,之後又話難產,跟住 Sig 彈出黎話自己出,仲惗住佢係咪好似 Kriss 咁自己搞,惗住仲正 la! 而加竟然又係 V 記出???乜料呀

請問 Barrel 同 Slide 係咪真係一粒字都冇?
下身都算,如果拎條 slide 去刻唔知幾銀呢

引用:
原帖由 BFG001 於 31-1-2019 23:44 發表

如果係Sig logo,無錯,唯有自己拎去刻laser
請問除左 sig sauer 之外仲有冇其他字? 比如係 D barrel 上面既 9mm,槍身 warning 之類

引用:
原帖由 BFG001 於 31-1-2019 23:54 發表

9mm x 19字樣係有,槍身warning無,但係右邊產區側邊無寫彷serial no.
哦,咁都仲好 D,刻少樣
謝師兄報料!

冇 RMR Cut 但刻 M18... 有時我們真係幫唔落....

槍街靜靜雞返左支我們 M17 7 魚有找

發新話題