發新話題

VP9 Tactical high front & rear sight 試裝報告

VP9 Tactical high front & rear sight 試裝報告

上年年尾台灣MOA已經知到VP9會改版再出...而當時已知會有新SIGHT 同 TRIGGER出

到近日睇紅狼網頁時見到連槍都未出...對SIGHT & TRIGGER已有貨...二話不說入返對試試

圖中所見新SIGHT有分[高][矮]兩款...而自己支VP9係換左TACTICAL版本鋼SLIDE SET...所以就入左對[高]版

產品包裝...十字軍出品

下圖為包裝內物件...前後高SIGHT鋼制...標價16.99美金仲有折...折完120港幣有找...抵唔抵見人見志

後SIGHT有刻字...底部構造疑似有機會改換氚氣

後SIGHT白點可吸光

前SIGHT非常奇怪,下半張圖可見左右兩邊闊度唔同,而跟SIGHT的兩粒機米會唔會長左少少呀 (係咪新版VP9 SIGHT位開左窿就唔知了),而前SIGHT要改氚氣有少少難度

前SIGHT一樣可吸光

走去拆火帽機米試試

已經短少少...但結果都係突晒出黎...一係出去配...一係自己磨...任君選擇

睇落前SIGHT都幾多問題...咁裝左後SIGHT先...errrr...直上?...唔知算唔算...定唔FIT位??

裝完後SIGHT到前面...之前已提過留意到左右兩邊唔對稱...要執應該是必然...係睇多定少...未執時只係窄D 0個面入到少少

少執完後入到一半...但卡在SLIDE中間突起部份

大執後可用力推入...但係執過既位D銀色出晒黎...(之後得閒先慢慢BLUE返了)

攪左一陣終於裝好晒

上槍圖...夾支老翻電筒睇下好唔好款

高SIGHT緊係要上SILENCER

結論係好彩唔算貴...如果係吉打價就真係會爆粗...叫做頂住檔...希望有大牌子出過隻D數好D...起碼唔洗執到花晒先啦

本帖最近評分記錄
  • jacko 威望 +15 相片分享 2-3-2018 17:38
  • jacko 金錢 +15 相片分享 2-3-2018 17:38

4 個讚好! TOP

其他都有可能既d牌或者robin
都應該收你5-600 但有氚管

但其實我麻麻地robin 因為佢既表面處理係灰色砂面
而真野係亮黑 d牌或者crusader比較似

引用:
原帖由 Kwind 於 2018-3-2 17:17 發表
上年年尾台灣MOA已經知到VP9會改版再出...而當時已知會有新SIGHT 同 TRIGGER出

到近日睇紅狼網頁時見到連槍都未出...對SIGHT & TRIGGER已有貨...二話不說入返對試試

圖中所見新SIGHT有分[高][矮]兩款...而自己 ...
個前準條數真係好有問題o咼

(需然120蚊不是太貴, 但o甘樣的qc )

引用:
原帖由 Ben_9413 於 2-3-2018 17:48 發表

個前準條數真係好有問題o咼

(需然120蚊不是太貴, 但o甘樣的qc )
...的確好大問題

都唔記得講...我而家裝鋼SLIDE

但我拎返條原裝SLIDE...一樣係入唔到...只比鋼SLIDE入多少少

唔知到時成槍係咪夾硬打入去

引用:
原帖由 Kwind 於 2018-3-2 17:58 發表

...的確好大問題

但我拎返條原裝SLIDE...一樣係入唔到...只比鋼SLIDE入多少少

The real deal for reference:

(Source: http://www.hkpro.com/forum/hk-ha ... hts-question-2.html)

希望新版 VP9 會解決舊版果堆問題... 起碼唔好空對地先

VP9 最大問題係咪準確度?(彈道偏低)

某槍店有Sight Pusher,駛鬼自己打咩?
引用:
原帖由 Kwind 於 2-3-2018 17:58 發表

...的確好大問題

究竟世界上還有神嗎?

真係有時買呢D配件,如果唔fit位,真係好煩惱.
謝謝樓主,分享精美圖片和詳細的解說文字.

謝分享

我幾想知Low Aiming (瞄低d) 版本係咪會修正番彈道偏低問題

crusader...即係vfc 自家野都出成咁

記得以前幫襯過crusader glock 果對tritium...後面果粒做大左, 前面果粒, 下面有粒螺絲仔迫住滑架, 一扭實d就斷左
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-3-2018 01:22 發表
crusader...即係vfc 自家野都出成咁

記得以前幫襯過crusader glock 果對tritium...後面果粒做大左, 前面果粒, 下面有粒螺絲仔迫住滑架, 一扭實d就斷左
其實今次對SIGHT...反正後SIGHT都細左DD有[喇位]...不如前SIGHT都整細DD...反正個設計都係有兩粒機米迫住...好過要執位咁肉酸

遲D佢D新版成槍出街如果仲係呢條數的話...一係滑架改過數...一係組裝時搵鎚夾硬打入去就賣街...到時要換架可能打到隻西花晒都打唔出 (P.S 新版會入多支)

引用:
原帖由 Kwind 於 4-3-2018 12:01 發表

其實今次對SIGHT...反正後SIGHT都細左DD有[喇位]...不如前SIGHT都整細DD...反正個設計都係有兩粒機米迫住...好過要執位咁肉酸

遲D佢D新版成槍出街如果仲係呢條數的話...一係滑架改過數...一係組裝時搵鎚夾硬打 ...
咁可能真係改左數都未定, 定要就埋hk45c?

以前vp9 豪華版跟果粒都係crusader 出品, 果粒反而好fit
我生得聰明得罪你咩!!!

換左珍sights,珍compensator
前sight直上打入去
後sight dup M2牙

用Sight Pusher推入去, Q記有一套,叫阿Long Gor幫你直推入去喇。
引用:
原帖由 Kwind 於 2-3-2018 17:58 發表

...的確好大問題

究竟世界上還有神嗎?

發新話題