42 123
發新話題

江湖傳聞.......

引用:
原帖由 48191 於 1-4-2018 16:35 發表
如果我冇記錯,曾經響美國有一單警員開槍撃斃一個少年。原因係個少年在公園手持玩具槍引起恐慌,途人報警。警員來到叫佢放低槍,少年好像呆了一樣,沒多久警員開槍擊斃少年。家屬除了控告警方,也一併控告玩具 ...
呢單?
https://youtu.be/yzj24uHKWv0

前後幾單喇!
不過因為包攬訴訟,真係乜嘢有關嘅Party都可以告。
響香港,玩槍如果係外觀「全真派弟子」問題未必好大,但外國就隨時瀨嘢。
引用:
原帖由 gtoray 於 1-4-2018 23:44 發表

呢單?
https://youtu.be/yzj24uHKWv0
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 jacko 於 31-3-2018 22:03 發表

人地馬記會比版權費,梗係開心
應該係無俾既,無記錯原文好似話Ichiro爺爺去Sig,個高層問佢熟唔熟氣槍,佢話發覺用氣槍做force on force training效果好好。Ichiro問佢話人地未經你地同意就生產你地嬲唔嬲?個高層答佢,嬲伽!不過諗起氣槍依家用黎做Training咁多好處就無乜嘢了。Ichiro答佢,咁我放心同你講當初係我同Marui提議造sig551既aeg了

引用:
原帖由 48191 於 1-4-2018 16:35 發表
如果我冇記錯,曾經響美國有一單警員開槍撃斃一個少年。原因係個少年在公園手持玩具槍引起恐慌,途人報警。警員來到叫佢放低槍,少年好像呆了一樣,沒多久警員開槍擊斃少年。家屬除了控告警方,也一併控告玩具 ...
如果告得入(玩具槍),咁即係任何製造商,都會有可能比人告.
例如..被刀插死..告造刀商,..etc.

最少有人肯提供免費娛樂, 大家不要太上心 .....
反正我信了!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

同時間仲有好多廠同玩真鐵人士食古不化
睇唔起airsoft market
覺得只係玩具
但係事實上對好多細廠嚟講
airsoft會係佢地好好ge一個額外收入來源

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-4-2018 12:17 發表

如果告得入(玩具槍),咁即係任何製造商,都會有可能比人告.
例如..被刀插死..告造刀商,..etc.
2014年Tamir Rice持玩具槍被克里夫蘭警員射殺, 警隊庭外和解賠家屬600萬美金.
警察工會2017年話會對玩具槍生產商提出民事訴訟,
要阻止生產商出產外觀太像真既玩具槍,
跟住向死者家屬建議佢地捐返部份賠償金出黎一齊告.
呢單係我暫時見到唯一(講到實牙實齒)會告生產商既個案.

另一邊廂,
Daisy 好多年前有單官司, 有小朋友玩Air Rifle時走火, BB射入頭骨,
父母告到Daisy 要回收所有同系列氣槍.

即係產品本身品質有問題而導致意外或悲劇的話,
即刻告到生產商o區泡..

咁得意,警方叫受害家屬跌番少少一齊告生產商?
引用:
原帖由 loveless 於 3-4-2018 16:07 發表

2014年Tamir Rice持玩具槍被克里夫蘭警員射殺, 警隊庭外和解賠家屬600萬美金.
警察工會2017年話會對玩具槍生產商提出民事訴訟,
要阻止生產商出產外觀太像真既玩具槍,
跟住向死者家屬建議佢地捐返部份賠償金 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 3-4-2018 19:47 發表
咁得意,警方叫受害家屬跌番少少一齊告生產商?
世間事, 好複雜, 本來無一物.

假得要命,明顯係幫GHK 支 sig GBB 做勢吹水

引用:
原帖由 JKNA 於 7-4-2018 10:36 發表
唔會卦?係都係..X槍店..自己做勢吹水.

引用:
原帖由 JKNA 於 7-4-2018 10:36 發表
也不見得, GHK 枝 Sig GBB 有排都未賣街啦。。。

42 123
發新話題