發新話題

[Marui] [新品]馬記 M&P 9L

已入手

全膠槍已好久沒玩,但性能沒話說十分好。

順手裝了個marui 紅點仔上去,由於覆進爽快,連續射擊時頗易追到紅點。

hop up 雙齒輪是否新設計 ?

膠slide 有金屬襯墊安心把玩slide release。

卡滑架確實有,主要是復位時飛機底坑被hammer bearing 阻一阻,

正常式拉完即放手是不會卡著,可能放slide 太溫柔才會發生。擊發時也不會卡。

後助力相當勁。昨天30 度室外原裝盒即開門打topgas,玩了 6, 7 匣,沒爆野,valve 也敲的響。
火力約 1~ 1.1j ( 0.3 bb )

但昨天實戰時玩衝鋒手槍,有個食糊位竟然開不了槍... 拉slide 再扣也是打不響.. 只好自己認死... jam 槍..
到安全區...發覺安全掣被剔起了 ... 母指safty 真的唔熟...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 23-4-2018 10:00 發表
已入手

全膠槍已好久沒玩,但性能沒話說十分好。

順手裝了個marui 紅點仔上去,由於覆進爽快,連續射擊時頗易追到紅點。

hop up 雙齒輪是否新設計 ?

膠slide 有金屬襯墊安心把玩slide release。

卡 ...
其實we個樣式比較順眼 唔知馬記cut左safety會咩樣

原裝槍係咪都可選裝母指safety ?
支槍似係 IPSC 向?

引用:
原帖由 pbay 於 23-4-2018 10:30 發表
原裝槍係咪都可選裝母指safety ?
支槍似係 IPSC 向?
barrel有port打唔到carry optics
只能打open哦

另, 無外部safety都可以打IPSC的, 雖然氣槍有點灰色地帶
氣槍冇所謂的safe action~ 頂多得trigger safety個一部份
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 23-4-2018 10:00 發表
到安全區...發覺安全掣被剔起了  ... 母指safty 真的唔熟...
老貓燒鬚
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 23-4-2018 11:52 發表

老貓燒鬚
果段仲用左360 拍片.. 可能要消音

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 23-4-2018 12:09 發表

果段仲用左360 拍片.. 可能要消音
以為你開不了槍果刻會掉支槍過去添
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

觀賞性很高, 加了紅點更高

利申非MP FANS
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 23-4-2018 15:21 發表
觀賞性很高, 加了紅點更高

利申非MP FANS
在下也不是大嘴鳥粉,但這支真是蠻好看,
之前想找支馬記來裝紅點試試實戰,USP 出是出了,但始終太四方外觀有點寡...
這支剛好,MOUNT BASE 都不用買。
(PS. 可以直上579 快拔 )

引用:
原帖由 Dave 於 23-4-2018 16:12 發表

在下也不是大嘴鳥粉,但這支真是蠻好看,
之前想找支馬記來裝紅點試試實戰,USP 出是出了,但始終太四方外觀有點寡...
這支剛好,MOUNT BASE 都不用買。
(PS. 可以直上579 快拔 )

https://serving.photo ...
呢支真心靚...本身我都唔係M&P FANS...屋企只有支M&P9C...正常SIZE一支都冇

但呢支LONG SLIDE一望已覺得正...等遲下D配件出多D(例如鋁SLIDE之類)...應該會入返支

講起UAC直雞, 其實沙黑我都試過,都係直上打到(我係同埋金色TRIGGER BAR 一齊裝)
呢支M&P9L 未入手唔知有冇改過野

雖然成支都好好睇,但我極不喜歡M&P原裝trigger,所以要確保有直雞可裝先敢入...

引用:
原帖由 Kwind 於 23-4-2018 20:32 發表

呢支真心靚...本身我都唔係M&P FANS...屋企只有支M&P9C...正常SIZE一支都冇

但呢支LONG SLIDE一望已覺得正...等遲下D配件出多D(例如鋁SLIDE之類)...應該會入返支
唔係已有鋁Slide嗎?

想問飛機座之類有冇改到?

回覆 72# 的帖子

呢套係咪nova?
不過哪有錢

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 23-4-2018 22:59 發表

唔係已有鋁Slide嗎?

少玩M&P冇留意開唔太清楚

但支槍剛出咁快有??

定係出比之前正常SIZE M&P9 既改件呢??

發新話題