發新話題

現代黑奴?

現代黑奴?

遠在大航海時代,有個超強奴隸僱傭兵,阿爾·菲利德·西恩。。。
前段故事如何不重要,最後能跟阿芝阿芝莎·努連納哈爾吻別才是重要

引用:
原帖由 reniless 於 9-4-2018 10:24 發表
遠在大航海時代,有個超強奴隸僱兵,阿爾·菲利德·西恩。。。
前段故事如何不重要,最後能跟阿芝阿芝莎·努連納哈爾吻別才是重點
大航海時代迷 握手

引用:
原帖由 Hamlet 於 9-4-2018 10:29 發表

大航海時代迷 握手
如果轉生到大航海時代,我係會揀轉生做阿爾·菲利德·西恩,唔會揀做阿爾及爾怪物巴巴洛沙·法斯爾·海雷丁

當年有好多死宅日夜跪求阿爾吻別阿芝莎觸發條件情報,當然我知都唔會講啦。

呢張相來自尼日利亞網站 tori.ng.
據形容係圖中3人闖入民居搶刧, 被村中年輕人制服, 私刑打到九彩後才交由警察處理.

唔係話利比亞奴隸販賣唔存在,
相反利比亞地理條件令佢成為販賣中心,
每日都有數之不盡煉獄故事.

有事實而冇圖片,
原來係吸引唔到注意力.
於是為左吸睛,
就去把弄轉移一個事實,
令人會關注另一個事實.
而事實係如此這般既事實, 至會令最多人轉傳轉載分享..

乜咁似D..掛爐鴨.. Thx for sharing.

引用:
原帖由 JBL 於 9-4-2018 10:54 發表

謝謝笠兄指正,因原網站睇唔明佢d文,所以有此混淆,感謝說明.....
Bell兄冇混淆

呢張相發揚光大, 源自上年11月美國有人響FB 貼出幾張相, 話係利比亞奴隸, 極速被轉載了幾+萬次..
瘋傳之後, 就自不然有人開始求証文中相片來源及出處..

引用:
原帖由 kornhill401 於 9-4-2018 10:58 發表
乜咁似D..掛爐鴨.. Thx for sharing.
淋火水就知道幾.....

引用:
原帖由 loveless 於 9-4-2018 11:08 發表

Bell兄冇混淆

呢張相發揚光大, 源自上年11月美國有人響FB 貼出幾張相, 話係利比亞奴隸, 極速被轉載了幾+萬次..
瘋傳之後, 就自不然有人開始求証文中相片來源及出處..
人地國家人地地區人地法律! 關佢美佬班左膠乜野事! 佢地班陀地食人殺人賣人我們根本冇興趣想知道! 想救世界就派十架老爺B-52去放幾百個GBU43 MOAB張佢變翻做石器時代重新reset個系统 !

引用:
原帖由 JBL 於 9-4-2018 11:11 發表

笠兄英明,世上騙局都被你看透了.....
又甘睇, 冇呢D"騙局", 更多既人可能連注意都冇..
本質上我地又何嘗唔係奴隸,
30萬離鄉別井既外傭就更加係奴隸,
分別在於合唔合法, 自唔自願, 同有冇得揀

引用:
原帖由 loveless 於 9-4-2018 11:35 發表

又甘睇, 冇呢D"騙局", 更多既人可能連注意都冇..
本質上我地又何嘗唔係奴隸,
30萬離鄉別井既外傭就更加係奴隸,
分別在於合唔合法, 自唔自願, 同有冇得揀
所以咪話前段故事如何波瀾壯闊都唔重要,最重要係能吻上心上人阿芝莎

發新話題