發新話題

[others] 似乎香港很少人玩(AEP)電動手槍.........

引用:
原帖由 TensionZZ 於 1-6-2018 15:53 發表
Using for training myself only. Will get a GBB for the IPSC.
Aep Size同GBB吾同Ga,同埋你Hi Capa Grip槍手指公會放Safety位,Aep個Safety易斷同好似無得換

回覆 16# 的帖子

我都知有唔同,只係練動作,開槍,準繩!Gbb的話!有損耗,又要買氣………

回覆 15# 的帖子

Thx

引用:
原帖由 TensionZZ 於 5-6-2018 16:04 發表
我都知有唔同,只係練動作,開槍,準繩!Gbb的話!有損耗,又要買氣………
玩得IPSC.. 你預左要不停買氣買彈換損耗零件...慳得一時慳不到一世丫...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 TensionZZ 於 5-6-2018 16:04 發表
扳機感覺不同、支鎗重量不同、換匣手勢不同、AEP玩下C Q B無妨(馬記D AEP好準下架。。。)練Ipsc會練壞手的。。

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

回覆 19# 的帖子

暫時未知自己有幾大興趣玩IPSC!但都會買支Gbb,就算唔玩,放屋企都可以!

回覆 20# 的帖子

原來大有學問,咁我都係買返支Gbb!師兄…知唔知馬記5.1普通版同金版差别有幾大??我見普通850,金就1130

引用:
原帖由 TensionZZ 於 5-6-2018 16:41 發表
原來大有學問,咁我都係買返支Gbb!師兄…知唔知馬記5.1普通版同金版差别有幾大??我見普通850,金就1130
金色有微量升級(slide stop位/ 跌管彈弓), 基本性能分別不大
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 23# 的帖子

咁買普通算,留返啲錢以後要維修…買氣買彈!

回覆 17# 的帖子

任何射擊比賽想進步同有成績,除左要不停操練外,最重要係了解自己支槍,就算同工廠同Model,支支槍都會有自己特性,例如Trigger、Blow Back Reset,我自己都用過Aep同GBB比賽,所以可以話你知如果平時練動作一支,打又一支會影響得仲麻煩,GBB係要買氣,不過Aep都要買彈,操槍吾係要開得多槍數,反而開得少但有價值先重要

那怕係1套內件套放入2支槍個感覺都會唔同,唔好話用AEP訓練,拎另外一樣GBB RACE GUN訓練都未必完整咁訓練到,你搵個會報個FUNDAY,再報個初班玩左先,反正你要打比賽,都係要經會報名

引用:
除左動作.....成支AEP接近無野幫到你TRAINING......
EVEN個動作其實都係買返GBB好D, 始終有埋個重量肌肉易適應D~
想玩IPSC, 真係無得慳幾多錢~

回覆 25# 的帖子

多謝師兄意見,Aep我留返打wargame做近武!
想問下除咗馬記外,仲有邊個間廠

回覆 26# 的帖子

Thx
今個星期上會睇下

回覆 27# 的帖子

Thx,正準備買gbb.只係除咗馬記外,想揾多間參考下!因本身以為馬記金版已經唔錯!但都想貨比三家!長下知識

發新話題