發新話題

[others] 似乎香港很少人玩(AEP)電動手槍.........

引用:
原帖由 TensionZZ 於 6-6-2018 10:22 發表
Thx,正準備買gbb.只係除咗馬記外,想揾多間參考下!因本身以為馬記金版已經唔錯!但都想貨比三家!長下知識
個人勸你都係用返馬記......HICAP係有幾間廠跟馬記系統既, 但你上FUNDAY之後會都係建議你買馬記, 甚至最好只買HICAP~
始終其他副廠都係跟馬記數黎做補品, 你買其他牌子平得果少少去到換損耗品果下就知果幾百蚊慳埋都未夠冚數~

回覆 31# 的帖子

馬記金版??? or normal version Hi Cap 5.1?

Normal version is fine

回覆 33# 的帖子

引用:
原帖由 TensionZZ 於 6-6-2018 10:19 發表
多謝師兄意見,Aep我留返打wargame做近武!
想問下除咗馬記外,仲有邊個間廠
平D既,個人首選仍是KJ,例如kP05(本身已是金属身)及CZ75duty等。。。軍醫自己現時則用緊KJ的KP06
happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

回覆 35# 的帖子

多謝軍醫先,Kj維修方便嘛…零件容易配嗎??

打IPSC除非打P,否則最後,點都會大改,市場上IPSC 件,絕大多數都係行馬記數,為左平D到時成支買過,GE案例比比皆是~
整條中身就過千,咩都想平,建議打P,有咩事成支買過,唔洗改

回覆 37# 的帖子

多謝師兄意見!

引用:
原帖由 TensionZZ 於 6-6-2018 13:42 發表
配零件可往海陸空軍去也

引用:
原帖由 TensionZZ 於 6-6-2018 13:42 發表
KJ不完全是Marui規格
若要強化只會高不成低不就(單論IPSC而言)
如果只是淺嘗, 那隨便一支GBB也行, 你有合規格的槍套便可.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 40# 的帖子

感謝師兄…已決定買馬記普版……星期六去槍街走走

其實Grip得舒唔舒服係比較緊要,如果手細,Hi Capa並不太建議使用。
在下由M92FS玩起,到近年開始玩比較Ergo的槍款,發覺持槍舒服,手也會比較定,也會打得比較準。
引用:
原帖由 TensionZZ 於 7-6-2018 16:34 發表
感謝師兄…已決定買馬記普版……星期六去槍街走走
究竟世界上還有神嗎?

回覆 42# 的帖子

我手算大!Hi capa大細啱啱好…

Sorry for the brother who suggest me to get the Marui Hi Capa 5.1, Finally I get the KJ works KP-06 CO2 version GBB.

CO2.....其實好多場都寫明唔比打CO2....當然唔執行都有好多....
大力唔一定好事....

最大問題係,你諗住幾時換樽....
1個LV2 比賽 近年大中小各2的STAGE比較流行
大STAGE,RELOAD 1,2次,中要一次,小就唔洗...

如果你每隻夾打一次就換樽....
你打一個比賽就可以換1X支了

發新話題