發新話題

[others] 似乎香港很少人玩(AEP)電動手槍.........

引用:
原帖由 TensionZZ 於 5-6-2018 16:41 發表
原來大有學問,咁我都係買返支Gbb!師兄…知唔知馬記5.1普通版同金版差别有幾大??我見普通850,金就1130
金色有微量升級(slide stop位/ 跌管彈弓), 基本性能分別不大
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 TensionZZ 於 6-6-2018 13:42 發表
多謝軍醫先,Kj維修方便嘛…零件容易配嗎??
KJ不完全是Marui規格
若要強化只會高不成低不就(單論IPSC而言)
如果只是淺嘗, 那隨便一支GBB也行, 你有合規格的槍套便可.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 TensionZZ 於 8-6-2018 10:35 發表
Sorry for the brother who suggest me to get the Marui Hi Capa 5.1, Finally I get the KJ works KP-06 CO2 version GBB.
我冇野補充
have fun
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 TensionZZ 於 19-6-2018 09:52 發表
多謝師兄意見!
我支槍重係因爲我鍾意有重量的槍,相對較為近似真槍。
我都唔知我個人練習方法係事倍功半定係事半功倍,但唔試過就真係唔知結果。對其他射手可能係浪費時間,但對我而言就覺得效果滿好!不同 ...
1.冇氣槍似真槍lol 血的事實
2.正如我前文所說, 你只想體驗IPSC用甚麼GBB槍也可以, 當然有過新手時期經驗的人告訴你A比較好然後你去選B會被人Judge也是剛好
3.我們不是sales, 不會狂sell你心儀的選擇, 如果分享的意見跟你心中的答案不同, 你參考看看便好

have fun and see you at the range.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 TensionZZ 於 19-6-2018 10:18 發表
多謝師兄意見,網上人人都可以有話說話,我不介意任何評論!暫時的我還真是新手,以後的路怎樣走以後再說!現在的我只想練基本功!
我看你是看重sensation(你有在練習的感覺)多於練習的本身
所以, 你愛怎樣練都可以.
你用間尺練日本刀法也可以, 不過你有天在街上自稱刀客, 鄉民是會嚇一跳的.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題